электронная
200
печатная A5
496
18+
DI HARI

Бесплатный фрагмент - DI HARI

Kaleresan pikaseurieun

Объем:
250 стр.
Возрастное ограничение:
18+
ISBN:
978-5-0050-9666-1
электронная
от 200
печатная A5
от 496

18+

Книга предназначена
для читателей старше 18 лет

SAHAMAT PERTAMA

catetan 1

dewa whistled

Saatos kuring nyerat ka indung kuring: «Kadieu gajih, salam ibu!», Kuring leumpang ka tempat hostel diajar lapar sareng panginten:

— Naon bedana antara Rusia sareng Amérika sareng urang Eropa?

— Sareng kanyataan yén aranjeunna hirup sareng pikir logis, urang teu abstrak. — Kuring ngajawab kuring sorangan sareng angkat. Abdi hoyong nginum — pikasieuneun sareng ngegel. Kuring bade, janten kuring ngaliwat gang kana jarak pager beton anu dipasang dina sababaraha industri industri. Kuring ningali éta jadi poék. Kuring ngadangu yén di sisi pager sanés aya jalma anu sepi, tapi nembak, teu tiasa ngusir. Kuring parantos ngajawab sami. Kuring ningali yén kantong kentang mabok tina hiji hal di sisi pager, dibungkus ogé pikeun kuring. Kuring mumbul, sareng kantong keuna ku miang tina anjing kawéntar, teu tinggaleun teu lami sateuacan kuring. Kuring angkat ka anjeunna, nalungtik anjeunna panasaran, sareng, henteu curiga atanapi mikiran nanaon, ngabahas anjeunna, sareng aya …, aya?! Di dinya anjeunna dibungkus ketat, komo dipencét ku sosis haseup. Tanpa mikir nanaon, kuring tarik, kaluar kantong ku apel Adam sareng, ngalungkeun kana taktak kuring, kuring ngagancangkeun dina laju Ferrari nuju ka hostel kuring, ngaleungitkeun anu sosis anu teu tiasa dilupakan di sapanjang jalan.

Abdi langsung badé diajar sareng hirup.

Naon kajadian harita?! Kuzya. Lee: anjeunna whistler, anjeunna balungan kentang kentang, anjeunna ogé asli Syktyvkar, anjeunna sumping ka sobatna sareng akherat: pituin Aldyrbaguy jurang, tegalan «Pasihan abdi tuang», anu peran kuring maénkeun dina inguan sareng nyarios teu Rusia.

— Dimana kantongna? Kuzya naros.

— Sareng anjeun tuang anjeunna? — panrima Ibrani parantos ngajawab pananya.

— Sareng whistled?

— Sareng anjeun..??

Teras datang perang anu bisu. Tapi jujur, sosis éta pait-ipis sareng ngeunah…

P.S.: Urang dijual lantai tina kantong ka kulawarga sareng dibanjir sagara kejahatan sareng kabodol… Sesi disambut ku bang…

catetan 2

Showdown Babi

Dinten anu sanés, pikeun henteu nyerah sési, aranjeunna ngajantenkeun kuring ka jajaran angkatan bersenjata Uni Soviét, nyaéta, dina tentara. Di dinya, dina sasih, kuring hilap kana naon anu kuring diajarkeun di pusat perawatan asuhan, taman kanak-kanak, di SMA, sareng di dua sakola vokasional kalayan jumlahna: tujuh ratus dalapan ratus ratus salapan puluh opat titik dua puluh opat ratus ratus, anu aya di kénca jalan-jalan ti janggut ka tempat botak, dimana kereta api jero taneuh

Kami nangtung, dugi we ampir tugas di lawang ka unit militer sareng ngaroko roko di lawang. Teras aya krisis di nagara gelut urang. Waktosna sesah, ngarokok tilu bungkus sabulan. Sareng bagéan kami ayana di gigireun koléktor koléktif «Bull udder» sareng ieu leres. Janten urang nangtung sareng ngaroko, sareng Baba Yaga peureum kaluar ti tukangeun tangkal. Bener, namina Jadwiga. Nya. — kami pikir, — hiji anak hayam anu lami, sanaos éta, urang ngimpi ngeunaan bushes sareng blackberries. Sareng anjeunna ngajerit, ngaganggu pikiran urang. Anjeunna pireu sareng buta.

— Oh, prajurit, ngabales, awww?!

— B, bodo, naon anu anjeun ngagedekeun, lami? Kami dalapan ratus dua sentimeter jauh ti anjeun?! Balik pager!!

— Salaku?

— Bes! — jawab panugas tugas deui. — Naon anu anjeun peryogi, sebutkeun, atanapi angkat wortel?

— Kuring, ucap anu lami pisan. — anjeun kedah dijual pikeun, — sareng mesem, — babi sakedik, Boryusenka. Kuring bakal nempatkeun moonshine dina tabél, malah masihan ka kuring.

— Naon sareng anjeun ayeuna? Kuring naros, lalaki anu ningali babi ngan di kebon binatang, tapi pikeun sababaraha alesan aranjeunna disebut hippos.

— Salaku?

— Dras!! Naon anu dibawa sareng anjeun?? Kuring ngulang deui dina sora.

— Kuring bakal masihan anjeun sababaraha babi … — tanpa nguping atanapi henteu ngartos patarosan kuring, anu saurang jawabanana.

— Anjeunna, sapanjang perjalanan, mabur agaric gluttonous.. — Kuring nyarankeun, di hareup para komén kuring.

— Sareng dimana anjeun cicing? — naroskeun ka réréncangan

— Sareng anjeun sumping ka kampung sareng naros ka Yadu, jalan-jalan urang belet.

— Naon? Arsénis, atanapi naon? Kuring ngajerit kana ceuli, sapertos kana mikropon.

— Henteu, sayang! Hehe.. Tanya Yad Vigu!!

— Sareng iraha sumping? — naros ka comrade.

— Sareng di sabtu minggu, beurang! Kuring mah ngan ukur ngabawa anjeunna. — diwaler si nini sareng angkat ngumpulkeun bushes héjo spiky.

Bérés, kuring naroskeun ka batur sapagawean.

— Rukun, naha anjeun meuncit babi?

— Tangtosna. Kuring cicing di kota tegalan koléktif.

Minggu parantos dugi. Urang kabur kana AWOL ngalangkungan pojok pager. Kami ngahontal kampung tanpa masalah sareng teu hésé pikeun kami mendakan gubug anjeunna, utamina saprak ngan aya lima imah di kampung, sareng asrama sareng para pangungsi, pangirangan. Kadieu hartosna ka dirina. Sareng anjeunna sareng roti roti, sareng uyah, bahkan goofer kapanggih. Urang tuang tuangeun alam sareng nginum deui.

— Leres, awéwé kolot? — babaturan dikawitan. — dimana babi?

— Sumuhun anjeunna babi, anu dipikacinta di lumbung. anjeunna ngawaler sareng angkat ka kamar. Anjeunna nyandak kaluar bungkusan satengah meter. Ieu muka jeung ngagambar pedang abad ka kalima SM, katingalina ti umur na. Rusty, rusty sareng gagang dibungkus dina pita listrik.

— Di dieu, putra, ieu kasép ku Yusup, balik deui dina Perang Dunya I Grant. Nalika di pabrik daging, anjeunna nempuh sareng motong sadayana: bahkan sapi sareng hayam.

Kuring ngarasa teu sabar ningali Stakhanovsky nya, tampilan transparan. Babaturan nyandak péso tina panangan nyonya…

— Ayo, béjakeun. — Dimana éta domba, A?

Anjeunna nampurkeun kami kana lumbung.

— Aya, — saurna, — Borusenka tercinta.

Jujur, kuring ningal Borusenka ieu sareng panon kuring aya di tukangeun ceuli kuring.

Koralna ditembak ti papan kalayan slits dua ku tilu. Sareng tina liang crevice tilep sareng rod na éngal dina élastis. Tétéla ieu mangrupikeun piglet Boryushishche satengah hirup sareng henteu bohong.

— Duh sayang, kuring bakal angkat ka pondok. — nini sobed, nutupan sungut waosna sareng juru salé. — Sareng anjeun langkung ati-ati kalayan boryusenka. Abdi ngan ukur ti baraya kuring. Teu aya anu lain, kuring diurus ti anjeunna saprak lahir. Sugeng, sato yachting abdi. Yyyyyyy!! — awéwé kolot éta sobbed sareng langsung ngeureunkeun sobbing dina hiji murag swoop, ngarobih sora tina squeaky ka bass. — Sareng tong hilap, bukuna, kuring parantos kanggo dijual…

— Sadayana bakal ngajerit, mesang!!! — Rakan didorong sareng tos ka kuring. — Sareng anjeun, réréncangan, bantosan abdi kaluar, buka gapura.

Kuring bérés ngadeukeutan sareng kéngingkeun turntable, gapura gerombolan, sareng babi henteu malah ngagerét ceuli na. Najong anak jadah. Kukituna, réréncangan kuring henteu langsung bingung, sareng kalayan sagala kakuatanana, kumaha anjeunna motong babi dina nikel, dicelup satengahna sareng naék. Nikel, ukuran hiji piring. Sanggeus sababaraha detik, babi dibukak panon katuhu, sareng kénca. Teras karep nyusul, sareng hiji «mamalia» anu ngaranna Lawan ngaluncat dina hoovesna nempel kaluar tina beuteungna, sukuna henteu kataliti.

Sareng ku dua panon di keris, teras ngalereskeun murid blondo biru dina arah anu béda, babi na kana tilik para komén. Saatos anjeunna ngintip paningal deui dina gagang keris, ngalihkeun anjeunna sareng nikelna: kaluhur, ka handap; ka luhur, ka handap, dicocogkeun panempoan anu ningali dina parakan sareng ngajauhan, dugi ka sadayana koral na lebet kana jilid. Kandang seger nyebarkeun tina handapeun sampéan sareng nyéépkeun sababaraha hayam muzzles, sambel aranjeunna kaluar gagak, anu panasaran katingali naon anu kajantenan. Comrade parantos rurusuhan ka kebon, ngalangkungan pakarangan ekonomi kulit. Babi mamalia anu kuring gelut, gancang dicandak sareng palaku, nyebarkeun sagala rupa mahluk anu ngagaduhan tempat tinggal di pakarangan ieu. Nini nyangkut kana jandéla, nénéng irung sérbinna. Kuring nyisi ka sisi, kakara bénsin.

Saatos jalan kaluar tina palataran, saurang batur, maneuvering di zigzag, mimiti ngalahirkeun perkebunan kebon, nyemprotkeun imah kaca sareng hotbeds, sareng babi mamalia, Borusya, ngegelkeun pikeun ngegel anjeunna kana tumit, ngan ukur gagang abad ka-8. teu cocog. Jarak éta pondok sareng sobatna parantos ngajerit ngabantosan sareng ngan ukur péngkolan anu seukeut, ngabantosan anjeunna nguja sareng kabur, anu dituduhkeun ku riungan Asiatik-Gypsies sareng jalma-jalma tatangga-tatangga anu katingali di luar pagar. Ibu-ibu Tajik sareng gipsi narik budak-budak tina pager, tapi aranjeunna henteu milut, hoyong ningali pangemut anu disebut: «dendam sareng palaksanaan babi susu Borusi pikeun pejuang tentara Rusia.» Sareng bakal tragis upami éta sanés pikeun tumpukan nyalametkeun dina kandang di tungtung kebon, tapi di jerona aya peletakan anu nempel di tempat anu nyicingan désa Rusia nyumput jarami dina tumpukan. Aranjeunna ngarebut aranjeunna, kalangkang, sasama anu bajoang, sareng dina instan sadaya kajadian anu béda-béda atanapi sabalikna: dina mammoth babi Pajoang lumpat, sareng sasama pejuang najis sisi greasy, numutkeun stalk, sareng sacara profésional gancang sareng sacara taktik, saolah-olah anjeunna dina ujian taktis, nahan henteu garpu, tapi anu nganggo bedil Kalashnikov, kalayan péso bayonét. Malah para pamiarsa nganggo ovasi ngadukung bajoang, muji sareng pujian datang kameunangan homo sapiens, pasukan Rusia biasa — langkung alam, alesan dina pikiran, sareng akibatna, babi moal tahan serangan sareng rubuh paéh, langsung di hareupeun lawang ka bumi, dina ambang anu aya tonggong ngagem salé dina hiji leungeun sareng ngalungkeun kadua tukangeun pungkur anu handap, nini anu cimata Yad-Vig. Rakan éta nyiptakeun tukang tukang mayit sareng mayunan jalu, nyawat awak anu henteu tiasa hirup, nyayogkeun sapertos tali bass dobel, rattling.

— Wah, eyang, comrade Spartak mimiti sacara heroik. — parantos, tuang sareng atur méja!!!

Nini ditarik pin anu ngagulung tina tukangeunana, anu ngagulung adonan pikeun pangsit sareng pizza, sareng ku mat sina ngabanting tangkorak. Aya cincin kusam, sareng dua urang duaan langsung lumpat tina dirina. Anjeunna ogé cobblestones, sapuluh dugi lima kilogram, nyungkeun kami. Sareng sadaya anu aya pangawasna nyihkeun kana sisina sareng nyetakna sareng kami, tapi teu kajantenan, tapi tonggong tina batu-batu anu cilaka. Eyang Yad-Vig, teras nyerat aduan ka komandan resimen, anu aranjeunna masihan kuring sapuluh dinten, sareng kéngingkeun — aranjeunna nyemprot batalyon disiplin salami dua taun, dimana anjeunna mulai tina bel ka bel, ngabersihkeun telas dina pigsty lokal, sacara manual…

catetan 3

Jamban nyukur

Nya sapertos kieu: di tukangeun stasion metro komandan hébat, Saint sareng ngan Sasha, di zona penny alimony ngabahayakeun, aya kamar tandas bio tina tilu gerai dihubungkeun ku hiji ranté, dipeungpeuk ku hiji tujuan, dua diantarana ngajantenkeun mangrupikeun toilet, dimana warga St. Petersburg, sareng anu katilu mangrupikeun kantor operator sareng kasir, dina hiji jalmi anu ngempelkeun artos pikeun nyayogikeun koleksi shit.

Jalma-jalma ngadeg di barisan, kabur dina antosan sadaya tempat mimiti. Sareng dina sela-sela antara sémah, kuring ngagoskeun artos, sareng dijual ka artosna ku bibina gajih, anu masok posisi operator sareng kasir tandana bio ieu, Claudia Filippovna Undershram, Leningrad turunan dina generasi kalima. Anjeunna henteu langsung masrahkeun ka pérmening sumpah kriminal kuring, kuring hoyong dicatet yén kuring henteu ngémutan sorangan dina waktos éta, na kuring nyarios ka anjeunna. Tapi hasilna éta dina raray. Beungeut dua kali. Nya éta, bageur, magrib. Sareng jalma-jalma ngirangan kuantitas. Abdi, sanés mikiran stamina awak bibi, mutuskeun badé tuang. Sumawona kuring ngagaduhan kekebalan gratis. Sareng kuring angkat kana biosort gratis, kuring parasaan sareng Bibi. Kadaharan tuangeun nempatkeun kuring dina WC. Saatos éta kuring janten lieur, teras paguneman sareng mahluk asing dituturkeun, sareng sanésna, bituna sésa saluran lambung dina témbok, ngalangkungan sungut sareng bobo, impian anu manis tanpa impian. Dina waktos ayeuna, Claudia Filippovna Undershram bangun tina mabok alkohol, dikedalkeun dina sungut garing sareng sensasi tikoro, nyaéta, haus, ngintip cairan hiji hal, sareng buru-buru sareng sieun surup, sakumaha alesan pikeun kasep di bumi. Anjeunna dumadakan bangun sareng katutup, dina hampang, sadaya pacilingan garing kuring, saré di jero, kalebet ngungsi…

Teras aya wengi anu pinuh ku nyengir tina simeut sareng pésta sareng sababaraha ragam kahirupan anu henteu ngahontal dina subway, bobo dina bangku. Ningali waspada, tilu perwira penegak hukum dina seragam, dina mobil perusahaan, tina merek Zhiguli kalayan nomer biru sareng prasasti anu aya di sisi MILISI, pulisi teu acan nimukeun di Rusia, aranjeunna mendakan dugi ka mariksa sisi poék. Saatos mastikeun yén sadayana saluyu sareng hukum sareng teu aya anu tiasa nyandak artos kénca, aranjeunna nyetél kendaraanna sajajar, unggal harta tanah, anu kalebet biosorti… Dua nganggo bedil mesin, baton, kaneman bénsin, sapatu sareng midang medal sareng dipingpin. nuju ka warung padagang asia «shawarma», dijalankeun ku warga Federasi Rusia, sareng warga kabupaten Maroko, anu teu pati mah paham Rusia, tapi mangrupikeun warga, sareng éta ka kiosk sareng prasasti «GAY SHAURMA UNTUK PUTIN AND TRUMP». Naha nami sapertos kitu, panginten narjamahkeun sigana kalayan heureuy. Supir nganggo bedil, cicing di mobil dina kamudi sareng ujug-ujug?!

Abdi, anu henteu katuhanan hukum di Féderasi Rusia, am Rusia ku kawarganagaraan. Anjog ti USSR, Républik Kazakhstan, dimana aranjeunna ngéléhkeun kuring sadaya budak leutik sabab kuring kakara Rusia. Nanging, nalika kuring dewasa, kuring parantos éléh. Tapi ieu sanés carita anu béda, sareng ayeuna nuju ka plot: Abdi, anu sanés-patuh hukum di Rusia, ku kabudayaan — Rusia, tahanan anu ngahormatan, FSB utama, pensiunan, jalma cacad sareng sadaya ieu di gabungan, utamina ti saprak kuring terang sadayana ieu di absentia, sareng henteu dimana anjeunna teu acan aya, anjeunna ujug-ujug bangun ti tempat nyumput tina gerbang tatangga sareng, janten langkung tepat, abdi tiasa karasa katutup, wengi, kamar pasagi sakitar kuring, sareng siling di luhur. Kuring karaos sadayana sareng henteu émut atanapi henteu ngarti dimana kuring?! Tembok ngejat haté siga kitu. Kuring mutuskeun pikeun di «panggung mini», dimana kuring calik sateuacan, sareng sukuna kuring murag kana liang, sareng aya sadayana sapertos bayuk. Kuring ngajerit sareng bangun, kalayan nyirikan irama, ngalamun putri umum, sersan kawanna, sareng supir part-time. Anjeunna pikasieuneun bahkan ngaung siga ibarat gématur, ngadadak dada, tapi sakaligus anjeunna ngahargaan kaayaan, tapi anjeunna henteu percanten kana jurig. Kuring, henteu dugi kana kaahlian éta, dikutuk pikeun pitulung, nyobian sahenteuna kaluar sababaraha liang dina sakuriling salah sahiji témbok, tapi padamelan abdi henteu aya gunana, sareng snoring henteu eureun.

Dina waktos éta, di sisi séjén wc, sasama supir kareta, sersan parantos nyauran kanggo bala, sareng dua, henteu ngarepkeun tuangeun Arab tina adonan sareng hayam, ucing sareng anjing ngagaleuh, henteu parantos ngungsi ka bantosan sareng batur sapagawean sareng batur.

Kuring nguping sora dina sisi séjén tina stan, tapi éta henteu ngirangan sirah lieur gantung.

— Saha anu didieu? — salah sahijina naros.

— Di dieu Abdi, sareng saha anjeun? Kuring naros.

— Kuring? ayeuna anjeun terang…

— Pegatkeun benteng!! — Kuring naroskeun anu sanés sareng éta henteu hésé ngalakukeun ieu kalayan tong bedil. Panto parantos dibuka. Di hareupeun kuring nangtung tilu héran anu kagum, hiji-hiji, ku jalan anu disebatkeun, dina saragam serupa sareng pulisi anu sanés. Teras aranjeunna dibawa ka kantor polisi anu paling caket, sareng jamban toilet teu kantos subsided.

Satpam panginten ménu pikeun lami cara nyatakeun alesan pikeun nahanan tugas di lapor. Jeung nyatakeun saperti kieu:

«… Ditahan, bari nyobian ngarampog eusi bio toilet ti jero, nyumput tina kaadilan nganggo padlock, ti luar.»

Sarerea ngaraosan kasenangan, utamina saprak tahanan saméméhna, anu kapaksa ngabersihan sababaraha kantor, diusahakeun lolos sareng nyangkut dina luhureun jamban siling jendela sareng iga protruding tina kisi abad ka-18. Patugas pemadam kebakaran disebat, langkung tepat, para pejuang sareng seuneu, sareng petugas pemadam kebakaran nyaéta jelema anu nyetél seuneu. Hanjakalna, Kamentrian Kacepetan henteu jadian. Anu naros ka anjeunna:

— Naon anu anjeun macét?

— Pubic sareng endog!! anjeunna ngawaler kalayan nangis dina panon na. Anjeunna ogé disimpen sareng dikirim pikeun ngabersihan outhouse, anu tanpa windows. Sabalikna, kuring nolak, nyarios yén kuring bakal ngeureunkeun kahirupan abdi upami aranjeunna ngalanggar hak konstitusi kuring sareng maksa kuring pikeun ngabersihan jerit maranéhna di gedong. Aranjeunna seuri dina UUD jeung ngagantian hukuman kuring ku ngantosan kuring dina ginjal, saatos kuring mimiti piss wengi, di awal sareng getih teras janten soda. Tapi kakus teu ngumbah!! Sareng kuring, dina sajam, dibajak lebaran wengi Prospect Nevsky, dina milarian kahirupan…

catetan 4

Methodius

Nasib kuring ngiringan samentawis ka kota pahlawan. St Petersburg, di hostel amal, disebat jalma di jelema salaku jalma anu henteu padudukan. Aranjeunna masihan kuring shimonar, nyaéta, tempat tidur, anu kuring ngéléhkeun kanggo satengah bulan ti drunks-panguasa lokal, nempatkeun lima belas di rumah sakit sateuacan aranjeunna ninggalkeun kuring. Trofi aya kasur. Kuring geus ngumpulkeun salapan diantarana. Kuring tumpuk aranjeunna hiji dina luhureun anu sanés sareng bobo ampir di siling. Aya sababaraha kasulitan: ngompol pisan tegak, sareng kuring dina tangga kayu. Kahirupan nyandak hal normalna: Isuk — malem, dahar beurang — jamban, sareng sapanéhna. Aranjeunna mayar kuring sareng cormorant rencang kuring Lyokha Lysy, anu parantos réngsé dua pendidikan anu langkung luhur di zona salami lima belas taun, pikeun kaayaan tenang di lantai kadua urang. Anjeunna henteu bénten dina paningalian sareng anjeunna gaduh genep belas warna beureum dina kecap-Na. Sareng saprak sesah kéngingkeun kacamata ku eyepieces sapertos kitu, anjeunna dilipat tina sayogi, ku nambihan, tilu pigura sareng gelas sareng nyambungkeunna sareng kawat tambaga. Janten anjeunna ngahontal visi saratus persén. Sareng kuring mimiti muji anjeunna sareng guyonan dalapan panon. Urang cicing sareng anjeunna dina kulawarga, sakumaha dina zona, pondokna, urang ngagaduhan akar sareng ngabagi roti ku baking, kumaha ogé, anjeunna masihan kuring sapotong anu langkung ageung, boh anu kuring ngahormatan kuring atanapi nyasahkeun kuring pikeun waktos ngepung lapar pikeun manjangkeun hirup ku cara nyerep. daging kuring. Unggal isuk kuring, hudang, kapanggih dina sasat tabel kuring kanggo sadayana dinten sadinten atanapi langkung. Jalma sareng pendudukan umur-umur anu sanés, sadayana sacara prakték calik di tempat anu teu pati tebih sareng teu pondok teuing: pangleutikna sakitar umur lima belas taun, sacara sukarela dibagikeun ku urang jatah-jabatanna, diala ku cara anu béda tina maling leutik sareng hanca bagian anu langkung ageung tina populasi, anu disebut bumi. Kuring sok lawanna teras uihkeun deui, teras janten mayar upeti nalika kuring bobo. Botak salah gumbira dina perhatian ieu sareng ogé mimiti ngahakan gajih.

Hiji isuk ésénén kuring hudang. Salju ragrag di luar jandela. Pikeun bangun sapertos biasa hoream, sareng henteu aya rencana mésér artos, ti saprak kamari, sareng sirah kuring lirén. Lalaki anu gundul, sapertos biasa, maca hiji hal dina pikiran na, ukur ngagentos bibirna. Sareng sadaya ieu bakal diteruskeun, upami henteu pikeun penampilan umur cormorant-recidivist lami umur tujuh puluh taun, pelaut ngojay jarak jauh, pensiunan sareng Methius anu teu boga bumi nganggo akar Finlandia. Kuring hoyong perhatikeun yén panjara biasana komunikasi sareng kasta, sapertos dina hal ieu. Sareng anjeunna langkung nyarios sareng Kaukasia tibatan logat Finlandia.

— Tah, parasit, urang ngagaduhan bénsit? manehna mimiti tina taktak. Kuring ngancik, bald ngantunkeun buku ka handap. Hiji menit diliwatan.

— Naon anu anjeun peryogi, lami? — naros ka gundul sareng ngubur dirina dina novel.

— Eureun ningal dossier, nyandak emas emas, nyéta, kuring sareng lebet lebet. Salila opat taun kuring nampi mancén.

Saatos cariosna, sakitar dua menit kasebat sareng salju seger nembak dina kaayaan suku kami. Di kajauhan, aya hiji toko sareng sababaraha jinis Georgia. Kami angkat ka dinya sareng maréntahkeun dua ratus. Dina dibakar sareng roti bakar Methodius:

— Tatar moal cicing tanpa sababaraha! — kami maréntahkeun saratus deui. Salajengna, sanggeus roti bakar lami:

— Gusti suka trititas! — urang lemeskeun gelas ieu ogé. Teras we ngobrol di sepi, masing-masing sareng dirina sareng ngan ukur Methodius henteu cicingeun na nyarios ka dirina kumaha istilah pertama ditampi tina lima anu sayogi. Kami henteu pamiarsa gratis.

— Kapal kami sumping sareng Kyuubi. Kuring angkat ka kampung lanceukna. Kami nginum kanggo saminggu. Janten isuk-isuk urang ngahiji sareng nyai, saatos bahan anu nyolok sareng angkat ka bumi tempat pernikahan éta. Kuring ngucapkeun salam ka aranjeunna, sareng aranjeunna ngintunkeun tilu hurup… kuring ningal sareng ningal aya tumpukan bata di tukangeun kuring, bari lanceukna angkat pikeun moonshine sareng kampak, kuring nyandak sadaya batu di gubug, aya luka, enya, pangantenan langsung langsung dina dahi. Saurna, anjeunna mimiti ngadamel windowsna. Tumpukan éta henteu ngagaduhan waktos kanggo lekasan nalika kuring parantos dikunjara panjara tilu taun. Naon deui anu anjeun badé nginum? — anjeunna atos angkat sareng bar counter barang konsumen.

Kami nginum pisan sareng kanggo waktos, sanaos jajan. Di sore, hateup Lysy dirobih sareng anjeunna mimiti ngajalankeun kana batur. Kuring katingali palajaran bespontovoe ieu sareng ngajurung sidekick mabok ka rompok. Sareng Methius dina waktos ayeuna, parantos nampi ti Lysy, kalayan teu kabeneran atanapi di handapeun panon na, ngerénkeun dina méja, nangtung di lantai.

Dina isuk kuring bangun ku sora kusam sareng karusuhan anu gundul. Tétéla éta nalika anjeunna saré, hiji Metodius marahmay angkat ka kamar kalayan pincang sareng pencét Lyokha sare kalayan keruk langsung dina dahi na. Anjeunna ngajlengkeun dina ranjang sareng murag ka lantai, bangun sareng mat teras bucu ka anu lami. Teras kuring émut kana sare waktu beurang, aya pertarungan, dugi ka dipisahkeun. Tétéla éta nalika kuring nyandak Lysy ngajauhan tavern, éta Methodius mabok kaleungitan eling. Anjeunna dialungkeun kaluar budaya dina jalan sateuacan nutup, sareng anjeunna ngorondang ka bumi, ngandelkeun naluri na.

— Anjeun maledog ka kuring, Gundul!! — Ditegorkeun sapertos gropophone sareng lirén ka burr sareng lisp, datuk, parantos ngagolér di lantai, tonggongna ka handap.

— Kumaha? — naros, nyungkut tikét Methius sareng calik sapertos babi, botak nganggo tulang-Na.

Dina waktos éta, cormorant lami, nyobaan ngorondang kaluar ti handapeun cormorant yuswa yuswa, ngabebaskeun ceuli kénca sareng nyemprot parut kaluar tina irungna. Lalaki gundul dijawab tanpa ngaleupaskeun leungeunna, niupkeun sirahna dina sirah.

— Bagus, bageur. — Kuring diusahakeun nenangkeun cormorant ngora maranéhanana, Maksad kuring. — Héi, jalma anu teu boga bumi, miceun aranjeunna dina ranjang. Cék kuring, Metodius, naon anu ngamimitian ngamimitian rengutan?

— Kuring!! — teu kéngingkeun Bald, datuk mimiti menerkeun. — Kuring bobo, bageur, kuring ngarasa aya batur pokes, kuring ngabuka panon kuring — salju. Kuring dipindahkeun sareng mimiti naék. Kuring péngkolan, sareng di payuneun kuring aya bibi sareng trem, sapuluh séntiméter ti kuring. Peuting éta tiris, sareng nongkrong, sareng ogé Lysy, sapi, ngalungkeun, ah!! Nyaah!! Nyaah!! — tilu kali seru Methius.

— Yep!! Yep!! Yep!! — Tilu kali Lysy pencét anjeunna dina soca.

Sanggeus satengah jam, kami parantos nitah dua ratus gram sareng badé menerkeun salah paham urang. Sareng saminggu sakali, bari Methodius henteu janten miskin. Hal anu saé nyaéta kartu bank. Ekonomis…

catetan 5

Salju konéng

— Nya éta, dina jarak-jauh tanpa kali hukum, nalika tundra mangrupikeun jalmi. Angkat kélék tina lalaki tundra, satengah sadinten, nurunkeun kelek lalaki tundra, satengah wengi. Jeung kutu anu cicing di dinya. Sareng kanggo caket sareng saratus persén visi, ieu sanés kutu-kutu sanés, tapi mamalia, polar biruang, rusa dina tungtung sareng babi. Lajeng sadayana disebut Chukchi — jalma, sabab éta-hijina breed hirup di tundra. Kumaha bae lalaki tundra anu leumpang kalayan kelek digedékeun sareng ngeruk, sedengkeun Chukchi di yaranga salamet badai anu dahsyat. Kélék ngeureunkeun ngagorékeun lalaki tundra, sareng badai lirén. Sareng si Chukchi ngantunkeun imahna di tundra teras langsung syukur anjeunna kanggo salju bodas beresih kalayan cikiih konéngna. Sareng tundra janten sapertos kakurangan vitamin dina awak, sapertos jarawat dina awak. Sareng sadaya ieu bijil sareng sadaya jelema mimiti nari, tapi kalayan sepi icicles konéng mimiti ngaleungit, aya anu maling sareng tinggaleun liang. Teras, Chukchi lokal anu teu aya bumi anu teu aya bumi, anu sadaya anu nyebat «salju konéng,» teraskeun carita na, lalaki tundra anu maréntahkeun anjeunna milarian maling sareng ngala éta bahan baku. Sadaya Chukchi dikubur dina salju salju sareng, ningali, aranjeunna ngantosan tur kaget. Tétéla yén barudakna tétéla jadi maling, anu nganggap icikel ieu kanggo bérés, anu aranjeunna dijual di basana. Sareng sabab orok ngalahir, aranjeunna nyebatkeun ka anjeunna:

— Entong tuang, haram jadah, salju koneng!! — sareng ngéléhkeun anjeunna, ngéléhkeun anjeunna sateuacanna, khususna dina sirah.

Sacara umum, Serezha-Konéng Salju katingalina ngora, dua puluh tujuh taun, sesa sapertos na Chukchi. Anjeunna angkat ka Perpustakaan Pusat sareng ngempelkeun botol sapanjang jalan. Sakali anjeunna mimiti ngaleungit sababaraha dinten. Sarerea mah béda, tapi panasaran. Nalika anjeunna muncul, anjeunna ditaroskeun. Anjeunna jempé. Tapi sakali anjeunna mabok sareng Serezha Konéng Salju ngaku yén bakal nikah anjeunna pas.

— Sareng saha? — dituturkeun ku patarosan.

— Leres, aya hiji satengah jantung kuring, anjeunna cicing di daérah, sanaos anjeunna parantos umur genep puluh hiji taun, kanggo yén anjeunna henteu kedah ngalakukeun anak, parantos aya dalapan. Di dieu kuring pakan aranjeunna sareng ngadidik, sakumaha bapak kuring ngangkat, sareng bapakna, sareng bapak — bapak, indungna kusabab teu aya bapa. — Seryozha ngosok di liang irung na, gulung kambing, ningal éta sareng tuang. — Abdi resep Chupa-chups, kumaha oge, masihan pikiran palinter. Nya, henteu lami kuring mendakan bumi sanés. Anjeunna naek di dinya, katingali, aya cukup rohangan pikeun sadayana: pamajikan, sareng kuring, sareng murangkalih. Leres, kokolot punten, dipenjara dua belas taun. Tapi masih anom, bodo, ngan ukur opat puluh jurit. Kuring ngajar anjeunna, tapi anjeunna henteu percanten pangalaman kuring. Nya, usum panas keneh, janten kuring mutuskeun ngalereskeun euro di bumi, kuring parantos ngagaleuh dempul, warna, sikat. Leres, sababaraha bibi na sumping: «Naon anu anjeun lakukeun?». — aranjeunna naros. «Ngalereskeun». — Abdi nyarios, tapi kuring langsung sadar yén aranjeunna telat, bumi parantos dijajah ku kuring. — Serezha Konéng Salju nyandak keropok ti handapeun ranjang, diklik dina cucunguk anu henteu terang kumaha aing tina solder, dibakar ku cairan konéng sareng, kedutan éta, sakedik. Rusk retak, tapi henteu ngejat. Si Chukchi lalaunan muka panonna, ningali sihung rusak nempel tina retakan keropok.

— Ooooooo!! anjeunna groaned sareng mimiti haneut haneut huntu-Na dina lontar…

Usum panas parantos kasoran. Chukchi sumping sareng Fingals, tanpa henteu aya huntu anu hareup. Dina sirahna aya tengkorak tina getih anu disumput.

— Anu Seryozha, ibu rumah tangga dirayakeun, éta poék, terang henteu kaluar? — heureuy éta heureuy.

— Henteu, ieu bibi sareng juragan bumi ieu parantos sumping, tapi kuring parantos atos ngalereskeun, kuring badé ngiring sareng kulawarga. Janten aranjeunna ngéléhkeun kuring sareng klub. Anjing. Ahirna…

catetan 6

Étéh, bangsat, keur wigel!!

Srengenge na langsing. Langit jelas tur patriotik tukang bumi anu nyicingan diuk di kamar janitorial sareng kardus rajutan, nempatkeun botol sanésna, sareng sanésna sanésna rempé kaléng aluminium sareng bir. Sareng sadayana bakal henteu kunanaon, tapi di salah sahiji tempat tinggal janitorial, aya dua UAZ kalayan mercusuar biru sareng «bapa» ngarah kaluar tina panto sareng «dicekel» saurang awéwé sareng dua urang diasah dina kutang janitorial, anu katelah «yolks» di masarakat umum. Warga satempat masih henteu ngartos alesan pikeun ditéwak, sabab trio ieu sacara rumus dikumuskeun dina runtah sampah, sareng ngabersihkeun yard unggal dintenna. Masing-masing gaduh inventory sorangan, anu tanganna parantos biasa, sareng ieu masing-masing ditandaan ku sapu, scoop sareng kantong. Alat ieu ditingali ka aranjeunna salaku jimat atanapi jimat, salaku bumi atanapi pondok pikeun bumi. Sareng, Allah nyaram, yén batur bakal nyandak anu henteu asing. Sagala, maot. Kranty. Tapi muncul dina trinitas ieu saméméhna sateuacan kajadian sareng kaopat Madame Tumor. Sareng urang angkat.

Dinten sateuacanna. Dina wengi énjing, Madame Tumor mimiti naék sareng mutuskeun pikeun nunjukkeun alternatif, ngalakukeun padamelan anu bermanfaat sareng ngabersihkeun daérah nalika sadayana saré ku badai angin, nyaéta, pendaptaran di kulawarga. Sadaya anggota «geng» ieu henteu sakali dihukum. Pikeun henteu gaduh dirina nyalira, anjeunna nyandak inventory batur sanés, ngarepkeun yén aranjeunna nyarios, gaduh sadayana nya?! Éta jalan, éta nyapu, ngempelkeun puntung rokok, ngaluarkeun sagala jinis bungkus kendi sareng henteu kuciwa, ningal sababaraha hal dina tong sampah sareng ngumpulkeun sampah anu kasebar di tempat telat sareng bak sapanjang. Anjeunna parantos ngabersihkeun lantai daérah wilayah sareng dumadakan ningali kumaha di sisi jalan sanés saurang lalaki sareng awéwé anu pageuh ngartos.

— Skandal. — Panginten Pamiar Tumor sareng teraskeun terasna pikeun ngabersihkeun wilayahna. Pertengkalanna dipanaskeun sareng sora-sora parantos didangu, nalika ujug-ujug nona tangerang, janten tarik pisan yén gema ngaguruh dina yard. Madame Tumor ngasuh panon na ningali yén jalma ieu dina cara anu ngorotan nyampirkeun nona dina pipi. Lalu-teras henteu nengetan, tapi maling-maling anu ngaduruk endog hayam sareng hayam dina jaman baheula, hususna ukuran ageung, anu ditambah ku manajemén ternak pikeun dua endog dicandak ku anjeunna atas paménta hiji beban-cohabitant, anu dirékam ku kaméra kaamanan perusahaan ieu. Abdi teu tiasa tahan sareng nyetél sapu sapotong jalan. Mobil-mobil di bewilderment masihan jalan ka dirina, saolah-olah gélo. Anjeunna, henteu nengetan mobil asing anu ngajentur, lumpat ka trotoar sareng, sapertos langlayangan ti kahyangan, lumpat ka patani, ngusapan anjeunna dina teluk kalayan sapu, ti mana anjing telak terbang ka sisi. Si awéwé nampik panonna ku teu percaya sareng, nutupan sungutna ku pananganna, seuri ambek-ambek. Ujug-ujug ti mana nyandak éta. Ujug-ujug, teu aya kaayaan, tilu pulisi némbongan sareng langsung Madame Tumor pikeun nyéréd. Anu ngajerit:

— Boor ieu, neunggeul nona!!

— Tenang, tenang! — sare pulisi teras sopan naros. — Teu aya anu ngéléhkeun saha. Tingali di dinya. — Di kajauhan anjeun tiasa ningali kaméra pilem sareng kru film staffed.

— pilem ieu ditémbak ku blockbuster detektif komedi! — tambahkeun cop kadua.

— He he he he!!! — muatan anu katilu. — Sareng épék skandal anu! Hu hu hu!!! Sareng gelut!

Tumorna netep sareng ngarobih hiji hal, nyumput di seniman, teras ningal pulisi, nyandak sapu teras bodo meuntas jalan Furshtatskaya.

Sareng dina waktos ieu di candeyka, dimana perusahaan gop sateuacana merempuh, sareng ayeuna panyapurna hudang ti hiji gantung, aranjeunna ningali yén salah sahiji inventaris leungit atanapi leungit, ningkat sukuna sareng kabur, mimiti nyiapkeun plot pikeun ngalaan maling atanapi suku na. Sanggeus nyerah botol-botol anu ditinggalkeun ti sabtu minggu kamari, aranjeunna ngadongéng tukang tuang anu disebut «Salji salju» sareng, parantos éncér ku cai tina tisu, kusabab kakurangan tina pipa, aya hubunganana sareng perbaikan pipa, aranjeunna laun nginum, ngiringan sésa-sésa cemilan anu dikutip kamari ti wadah sampah disebut — bay jeung haseum pisan.

Ngadaptar beurang siang. Madame Tumor nyupikan lagu gadis rajapatina, balik ka lilin, mawa, dina hiji leungeun, inventaris, sareng kantong sanésna nganggo kaléng alumunium bir sareng botol. Tanpa mikir atanapi curiga nanaon, anjeunna muka panto sareng ngaléngkah kana candeika, nyanghareupan nasibna…

Dina awalna, anjeunna papanggih sareng sidelong glances.

— Nya, naon? — Awalna konsér horor, randa hideung, anu baheula parantos maéhan tilu salaki, ti linggih di zona pikeun pembunuhan 15 taun sareng namina Kampuchea, sareng ku kawarganagaraan — Kalmyk tanpa huntu hareup.

— Naon? — sieun rada sakedik sareng bingung, naros ka Madame Tumor teras nempatkeun inventory na tempatna.

— Naon, naon? — tambah deui pageuh nya hahal digulér — Balamut kalayan wangun tuberkulosis terbuka. — Dina bangsat, teu panas??

— Abdi, ngaduga alesan tabrakan, saur Madame Tumor. — Kuring ngabersihan wewengkonna.

— Sareng kumaha? — naroskeun karakter katilu drama komik ieu, langkung jelas digentos — Fox.

— Naha sadayana bersih?! ceuk manehna.

— Sareng urang bangsat! — Barked Kampuchea. — Henteu tugas anjeun, éta moal dicandak ku anjeun, anjeun henteu asimilasi dina ember, tapi, bangsat??

Sareng urang angkat: mimiti manéhna keok keok sareng ditendak dina suku sareng dempol. Saatos lebet lawang, obyék indit: tilu térmométer, pegat dina rohangan lisanna, dua niup kalayan palak sela dina hiji budak awéwé, parah tatu kalayan kembang mawar tina péso panci sareng pipi, tujuh péso luka dina awakna kalayan péso, ng peupeuskeun botol bir anu dibawa ku anjeunna sareng palu anu ditolak kana. ti mimiti di tempat-tempat keureut. Sareng bari ngatur nyanyi «snowflake» sareng ngadamel roti bakar. Tungtungna, saatosna kajebak, awak anu nyawaan teu nyeret ka teluk, tapi tatangga nyumponan sareng rahasia nyebat pulisi sareng ambulan.

Nepi ka subuh, aranjeunna narosogikeun sabab tina perampokan éta kalayan dampalnya teras dibawa ka pusat tahanan pra-sidang énjing, sareng Madame Tumor dipompa kaluar ku dokter. Ayeuna anjeunna leumpang di sekitar daérah metro Chernyshevsky, wisuh, nyarios sareng dewa sareng inuman pisan. Anu wujude tétéla janten réncang éta tukang jaga kasar. Sareng di candeyka anu sanés, umumna, pikeun perkosa anu nyurung hiji indung indung anu nyurung, putra-putrana ngukum penjahat kalayan palu sareng péso ku aranjeunna nunjuk kana salah sahiji panon sareng nempatkeun anu lain dina bulu, sésana kabur ku nyungkeun palu dina sirah. Sareng ieu kajantenan dina Hawa Taun Anyar, tapi ieu mangrupikeun lagu anu sanésna Sodoma sareng Gomorrah…

catetan 7

Weekday Ortodok

Dina tukang ngebom ieu, bumi pikeun anu teu aya bumi, dina parangkatan Sinopskaya 26, kalayan nami RBOO «Nochlezhka», henteu ngan aya penjahat, token, Chukchi sareng tilu urang Ukrainia, nyaéta, penduduk ti daérah Donetsk. Sésana urang Ukrainia anu pasisé Bandera, tapi ogé aya dua sami-sami garéja Gereja Ortodok anu parantos bosen percanten ka Allah, sareng aranjeunna mutuskeun nyandak usum panas dina dahar beurang tiheula tuangeun sareng larangan larangan sababaraha godaan duniawi, memerhatoskeun, tangtosna, pernikahan utama kakawasaan. dirumuskeun ku amatir. Tangtosna, aranjeunna, cicingeun ti batur dina wengi, ngajemputkeun ramo dina asshole masing-masing, sareng, katingalina, aranjeunna henteu kedah ngabatalkeun tuangeun wengi ieu, kusabab henteu nangtung tina sababaraha bagéan awak anu nangtung, di daérah palangkangan. Saatos luput ti biara Alexander Nevsky Lavra, kota St. Petersburg, aranjeunna ngahaja poho sadaya hukum berkanang sareng nurut hukum-hukum duniawi: aranjeunna ngaroko, digondol, sumpah, sareng, tungtungna, saenggeus ranjang, tobat ka Gusti. Tangtosna, aranjeunna tiasa kahartos, sabab Bapa Seraphim parantos janten sami-sami dua puluh taun, ti saprak jaman baheula jaman Soviét malah linggih di zona, pikeun penjahat, pikeun kapercayaan agama. Sareng Fion, dilayanan dina lapangan suci kurang ti dua belas taun, tapi ngan nembé nampi perawat ieu ti sami-sami Seraphim, ti Kiev Pechersk Lavra, ti mana anjeunna ditanam deui dina dewan, sareng anjeunna mimiti ngumbara di sekitar biara sareng gereja. Salaku Seraphim parantos sababaraha kali nyarios yén jiwa na parantos lami di sawarga, tapi daging na tetep teu tiasa tenang sareng maot. Sareng anjeunna nungguan jam ieu unggal wengi, sholat sateuacan angkat. Dunya nyatana oge kaharti yén aranjeunna henteu beusi, sabab aranjeunna nyembah kana tuangeun kawin utama, henteu ngamimitian éta, sareng umumna henteu nengetan awéwé sapertos anu sauyunan. Sareng artos maranéhna didamel tanpa tanaga gawé sareng ngiles sapertos sumping.

Di Nochlezhka, aranjeunna langsung damel seueur réncang palsu, para sahabat anu nginum, sareng sami-sami, ngalangkungan tawanan, janten salah sahiji tukang roti pikeun sababaraha parasit parasit anu ngalambatkeun jalma anu cacad sareng kolot di lantai, ogé bangsana goréng anu teu daya teu disarengan ku aranjeunna. nyogok sapopoé maranéhna. Tapi rahib laun-laun teu hilap ieu freebie dina bagian maranéhanana sareng mutuskeun pikeun ngarobah bunderan kontak sareng tempatna nyéépkeun wengi, nyampeurkeun ngahubungi kuring sareng nginjakeun wengi di ruangan asuransi Seminar Alexander Nevsky Lavra, dimana Aleksashka Nevzorov sakali diajar. Abdi henteu acan éléh keterampilan sareng pangalaman tarung jalanan sareng dinikmati otoritas khusus di maling. Aranjeunna nelepon kuring tanpa munara sareng sakapeung teu wani ngabantah. Pondokna, kuring teu dihubungi, sareng kuring, saatos ngadangukeun Seraphim sareng Fiona, anu terang-terang ngeunaan otoritas kuring, sareng sanés ku gosip, perkawis komunikasi sareng perolehan, disatujuan sacara ramah. Dasarna nyaéta yén kuring mangrupikeun dompét kaamanan. Aranjeunna, diasah dina tonggong, angkat ka toko mana waé sareng masihan doa pikeun kasihatan baraya, dinten saacanna, konon, angkat ka sababaraha guha Pskov. Hiji nami patut deui dina jumlah dua puluh rubles. Duit ieu ditransfer ka kuring, sareng kuitansi anu dicandak di Katedral Kazan dibakar dina kaayaan doa. Kuring, teu siga aranjeunna, diasah dina baju sipil, tapi nganggo janggot. Hal ieu dilakukeun upami pulisi cekel kami, maka kuring sapertos anu kénca, sareng aranjeunna henteu ngagaduhan senen di payuneunana. Sareng sadayana berjalan sampurna. Dina dinten urang «dicincang», nyéta, kami nampi sapertos kitu, henteu sarébu rubles masing-masing sareng saatos pagawéan urang ngumbara di warung, dimana kami tuang saratus gram, mabok kana penampilan babi. Sareng ngumbara ka sélna, dorm seminari, di Alexander Nevsky Lavra, séhat sareng mabok, bagja sareng sayah, ti dinten kalina, tapi jalan bumi sami bahaya sareng sesah. Bangun ku sababaraha cara, kajantenan dina pusat detoksifikasi. Sareng didieu deui kami diangkut parantos nuju mabok ka kantor pulisi. Fiona seueur pisan. Anjeunna ipis, alus pisan, maca sareng naif. Babasan dina beungeutna, utamina mabok, sapertos wajah ram anu matana terang-lirih sareng panon anu ngabanting. Seraph, sabalikna, mangrupikeun légok sareng gajih, sapertos babi, rewog sareng licik. Anjeunna teras-terasan kedah dicari, langsung dugi ka anus, dimana heroin, kokain sareng rumput biasana disumputkeun. Leres, bapak Fiona naék kana anus, anjeunna ogé prakarsa milarian sadayana giliran, tangtosna, kecuali kuring, sabab kuring gaduh artos, sareng kuring tiasa motong kana lamping atanapi dina ati, pikeun kapercayaan sareng iman kana kecap-kecap kuring, maka aranjeunna sok percanten kana spésipitasna. Sareng saatos papanggihan wangsit, Bapa Seraphim tobat sareng nyuhunkeun hampura, kneeling dina tuur, heran kana kumaha aranjeunna ngagulung di dinya, kaduhung:

— Tapi kumaha aranjeunna ka ditu?

Sanggeus nyandak kami ka kantor pulisi salajengna, petugas anu tugasna maréntahkeun kami nutup geng kami di imah monyét, dimana dua urang Turkmens sareng santai, bobo, henteu aya bumi, berpakaian dina usum tiris, parantos diasah, sanaos hawa panas ngalangkungan tambah tilu puluh, sareng anjeunna ogé ngagem topi usum tiis. Sareng anjeunna nyarios tanpa nyéép éta énjing-énjing nalika nguseup, sareng anjeunna ngagorok boh anu nyeuseup taktak, teras imbit, teras beuheung, teras kélék, atanapi dampal suku, tanpa nyandak sapatu-Na, teras palangkangan sareng tempat-tempat sanés. Sareng leres.

Kami dibawa Fiona kana kelekun dina kandang teras nempatkeun anjeunna di bangku anu nungguan. Anjeunna pensiunan deui sareng ngarang, muka sungutna paling henteu kuring hoyong, ti mana ciduh lalaunan ngalir kaluar sareng janten bingung, dibeungkeut ku janggut sareng kumis. Ngagukul tina mukus, lalatna lengket, sapertos langsing beracun ti reungit. Seraphim keur gemet bari calik. Sareng kuring nyobian nyumputkeun sésa-sésa artos dina dampal suku, dimana kuring ngagaduhan dompét-cache. Ujug-ujug, parutan dibuka sareng anu paling séhat, sigana ti sadayana Direktorat Internasional Tengah, angkat ka jero, android nganggo bedil kana taktak na. Anjeunna lalaunan, tuang panonna, nalungtik krmyr, teras, nalika manuk garudang ningali ka kembar Asia anu beda umur, aranjeunna parantos macét tina panon wali ka témbok, muka panon anu sempit ka lima koin ruble, nyauran murid urang sareng katingali dina Fiona saré. anu ku teras éta sarimbun ngalayang ngaluncurkeun dina sungutna, mirip corong puting angin. Seraphim muka panon kénca sareng saur:

— Panglima, salse anjeunna pareum! — sareng jalma anu tugas di bar, nyidir teu ngajadi ciduh dina bunderan, seuri. Bawang beureum dina baju awak kalem, nyayak sareng tulang vertebra cervical, ngancik sirahna, sanés budging sareng falsetto, nyaéta, dina sora sapertos budak awéwé, anjeunna nyebarkeun:

— Anjeun, jalma wijaksana, kalayan hal-hal anu kedah angkat.. Cepat!!

Seraphim lalaunan oyagkeun sirah pikeun nyekel panon wali kalayan murid-muridna, lalaunan angkat sareng ngantunkeun drive.

— Ngaran. — naros ka kantor patugas.

— Kuring?! Bapa Seraphim! — sami-sami ngawaler bangga sareng ngagentos janggot na.

— Ucap kuring, nami lengkep!! — petugas tugas dugi. — muka kaméra pikeun tilu dinten.

— Sapi Sergey Baituleuovich. — hinaan namina namina sekuler Seraphim. — Kuring bakal kutuk. anjeunna hesed.

— Naon?? — naros pulisi.

— Kuring nyebatkeun yén kuring ngagem ngaran ieu kanggo lami, sateuacan tanur sareng nyauran tuangeun tuang. anjeunna nyatakeun sareng hissed deui. — Kuring bakal kutuk.

— Ayeuna kuring bakal nyetir anjeun antara suku sareng klub. — dijiret kadua, nangtung di tukangeun bapa santo. — Éta leres, ayeuna parantos wengi ayeuna?!

— Isuk-enjing — Sapi, sareng sonten.. — calik di gigireunana ditambah.

— Henteu kitu; Kuring parantos satia kana dua puluh taun. — Kuring mimiti nyeri sapertos budak anu bonbon dicandak.

— Hei, Seraphim, anjeunna Redneck..

— Anjeunna Chikatilo. — Sanggeus ngaganggu, anjeunna nambihan pulisi anu séhat.

— Naha anjeun katingali tina titilar tés anjeun?

— Leres, oh, bos!

— Oh kumaha! — patugas tugas nyéréngéh. -Dan salempang tulang? — dulur seuri. — Sareng anjeunna sumping ka St Petersburg pikeun ngajual éta langkung sering?! — ngajerit ngagedekeun.

— Ulah ngahina, Dajjal, Herodes raja sawarga, upami henteu kuring bakal ngahukum anjeun sadaya!!!! — Seraphim nonjol panonna sareng secara teu sengaja ditarik gaya baheula.

— Tapi henteu kentut. — perhatikeun patugas tugas.

— Leres, anjeunna ngutuk sapertos kitu. — tambah pulisi anu nangtung di tukang. Seraphim langkung seueur ngungkabkeun paningal anjeunna, anu murid éta: hiji anu héjo poék, sareng anu sanésna semu coklat.

— Naha anjeun badé kutuk anjeun ayeuna? — naroskeun anu séhat anu nganggo bedil. — pondokna, anjeun badé kaluar, kanopi di lumbung di jabatan urang ayeuna pikeun ngabersihan.

— Sareng kuring bakal ngawadul ka jaksa atas nama Garéja Ortodok. — Srimangut Lembut.

— Leungit, samangka, anjeun aya ti kulon Ukraina? Stepan, tutup deui.

Isuk-isuk kami dileupaskeun, sareng kami ditinggalkeun tanpa Seraphim, anjeunna kapaksa ngabersihan toilet. Ku siang tuang siang, anjeunna ngahaja sareng kami sareng urang ngado’a sareng tumuju ka toko anu katingali…

catetan 8

Abdi ogé nyayogikeun handapeun kontrak…

Kuring ogé ngaladénan kaayaan kontraksi, sanaos di absentia, tina kecap-kecap pangeusi tina Nochlezhka ieu sareng henteu janten lieur dina carita sareng peristiwa, kuring, sadayana anu ditulis dina siklus ieu: (catetan tina Bagian Kahirupan Bumi Dunya (Bumi), disababkeun sareng karakter nominasi, nurutkeun jinis carita ngeunaan Vasily Terkin, tangtosna, upami aya anu maca ngeunaan anjeunna. Kuring ukur ngadangu ngeunaan eksploitasi-na, anu dilakukeun ku para pejuang, dina waktos anu béda. Sacara umum, kuring ngalayanan … «Kuring» mangrupikeun nami protagonis catetan kuring, émut… Sacara umum, kuring ogé ngalayanan kontrak. Urang indit patroli dua minggu sareng angkat deui. Ngadeukeutan éta, kami diserang, janten nyarios, ku kord demobilisasi: Chechens provoke penembakan dua postingan di antara diri sareng urang katangkep dina crossfire sareng urang kedah calik kaluar dina walungan, beuheung sadinten, sareng nalika komandan ngurutkeunana, kami disambut sareng dipanaskeun pahlawan, éta karunya yén ngan tilu ti grup urang anu direndam dina Pas Batesan Nagara.. Karajaan langit aya sareng aranjeunna, sanaos aya saurang muslim di antawisna, maka Allah Akbar.

Saatos ngumbah di kamar mandi sareng ngarobih baju busuk ka bumi, kami netepkeun hirup liburan dua minggu sah. Urang leumpang sareng bosen, ngantosan perjalanan énggal. Kumaha bae kami nangtung di gerbang dasar sareng urang ningali warga satempat anu datang sareng, katingalina, ka urang.

— Naon anu anjeun butuhkeun? urang naros ka anjeunna.

— Eh, bro, pasihan abdi dua kirzuhs? — Ngadeukeutan, anjeunna naros nganggo logat lucu oriental, dua sapatu tarpaulin.

— Naha?

— Pasihan abdi adi, hah? Enjing, salila dalapan bulan, hiji domba domba leumpang, ngariung ngariung.

— Sareng naon, dina galoshes sanés lulus?

— Henteu! Naon nyebutkeun kabodoan? — Chechen éta saeutik kabébas. — embe butuh sareng anjeunna.

— Naha? Kuring naros teras-terasan.

— Naon, domba tuang, embé nuju go graze? — sareng sersan ironic. — Kuring henteu ngartos naha anjeun peryogi sapatu?!

— Wai, henteu, embe hind hind boot boot pop, huh? Sareng kol éngkél, karung, kumaha émut sareng pamajikan.

— Eh, anjeun impian?! Sareng sabaraha artos anjeun badé masihan?

— Wah, kunaon artos, krisis. Wineskin Chacha, nuhun. Langkung pondok chacha.

— Oké, titingali, upami anjeun bodo, kuring bakal némbak anjeun sapertos bidadari.

— Naha kurang ajar? Salim teu ngabobodo. Salim jujur.

— Ahmed nyarioskeun anu sami, tapi anjeunna dijual chacha lemah sareng cai. — sersan di kajauhan perhatikan aya ganjil sumanget anu ngempelkeun kembang liar sareng ngarasa petal.

Urang silih bérés sareng mutuskeun.

— Hei, anjeun.., indit syud! ngajerit sersanna. Sumanget sacara teu mirip mituh kana tatanan, nyandak sapatu na sareng nyungkeun aranjeunna di abrek ka bangsa bangsa Kaukasia. Anjeunna nangkep sapatu, ngambung aranjeunna, sareng ditarik tina sajak oray lima liter tina kantong calanahe sareng dialungkeun ka kami sateuacan nyabak sareng ngelek éta sacara demonstratif, konon henteu nular.

Enjing wilujeng wilujeng!!!

Ngan si abrek lolos, ngambel angon ti kagagalan anu aya caket tina herd herbal, tétéla nyobian sapatu pikeun kabogoh domba-Na, anu kedah ngagentoskeun hawa gunung sareng hormon, ngingetan pamajikan anu dikasihkeun, sakumaha anu nyarioskeun korporasi:

— Sareng naon?!

— Leres anjeun tiasa!? serenantna nyaur.

— Jadi? — kuring naroskeun ka swasta.

— A numpak. — diwaler sareng mandor urang teras-terasan ngalangkungan bukit gunung, ti mana sadaya domba kénca domba, anu enggal janten dikintunkeun di gunung, jelas katingali. Aranjeunna nyandak mesin kalayan silikon sareng, saatos nyandak posisi tarung, ngabasmi kulitna. Chacha tétéla janten pikasieuneun, sapertos compote.

— Embe, abrek, kitu deui anjeunna ngulub, wah, euweuh, urang bakal ngatur balapan lipas pikeun aranjeunna ayeuna. — sarjadna ambek, nyandak tujuan di domba ageung caket, nangtung di deukeutna sareng kami, rambut rambut. «Pooh!!» sareng pélor neukteuk hiji rungkun anu tumbuh di gigireun domba. Baran henteu nengetan.

— Pasih, paningal. — nyekel nyekel korporasi. Anjeunna nyandak tujuan sareng «Pooh!», Pencét hiji heulang ngalayang kana sapi.

— Klub, dimana anjeun nembak?! — narik kaluar tina bedil otomatis, mandor nyéréngéh.

— Tapi naon, uih kitu? — kopral dipecat.

— Naon anu anjeun nyiksa? Kumaha éta, mimiti recoil, teras volley? mandor sareng «Pooh!» nyandak tujuan. Pelor jelema anu bodo, ngalayang di domba anu teras buru-buru nuju padang rumput, diikat tukangeun hare. Éta sasama anu goréng boh dina kénca sareng kénca, bakal ngabengkokkeun sareng mumbul, sareng pelor, sapertos anu nanggung bizky: éta bakal ngalayang, bakal uih deui; teras perhatikeun, teras sono. Janten anjeunna mendakan slanting ka leuweung.

— Eh!! — Anjeunna ngucapkeun puluhan, ningali hare, mandor sareng pencét taneuh kalayan mesin otomatis, sujud sirahna. — Ieu mangrupikeun chacha. Henteu aya gunana aranjeunna nyauran Abrek.

— Leres, leres pisan, éta chacha squinted. — perusahaan anu dirojong.

— Tong asa gentenan ngiringan sasama prajurit. — Kuring karasaeun, pribadi, kuring henteu émut kana jenis pasukan Féderasi Rusia, kuring nyandak bedil mesin, teu nganggo silencer, kuring perhatikeun, kumaha kuring bakal masihan volley ka sadayana distrik, sanaos henteu rurusuhan, sareng janten si cikal murag tina beubeur sareng domba anu nangtung deui ka kami organ turunan, nyaéta, dina basa Rusia — endog. Domba ngaluncat tilu meter ka luhur, teras teras darat, intensif dikosongkeun sapertos bedil mesin, ngagorowok sapertos urang Batalyon bapa urang, henteu, bapa témah anu ngalaksanakeun batalyon sareng, ngaganggu mana-mana gerombolan domba anu énggal, lumpat ka luhur gunung. Tepokna tina jotosan éta parantos aya di puncak sareng dipicu ku ngageterkeun salju anu gantung ageung, anu nyababkeun pembentukan longsoran, anu sacara sukarela nyungkeun di sisi séjén tebing, ngahubungkeun saparapat tina ngajalankeun peternakan sareng dalapan kampung konéng. Aya korban henteu ngan di kalangan masarakat, tapi ogé diantara warga satempat. Kami beralih ka kamar makan di kénca sareng henteu, silih kumakan, silih leumpang sakumaha teu aya anu kajantenan.

Dahar beurang dinten goréng!!

Saatos tuangeun masem, kami deui ngaso santai kami anu pantes dina skala lokal, dipasihankeun ku bapa bapa urang dina pangkat kolonel. Ngahudangkeun Roh, sersan maréntahkeun anjeunna naék hiji batu anu luhur kalayan luntur ti mana anjeunna tiasa ningali sadaya désa anu sepuh, anu tetep teu aya tina jalan tina longsoran. Atanapi rada nyahouse na, dimana jalma-jalma anu nyicingan lokal diuk sababaraha dinten. Tugasna nyaéta nyebarkeun sémah kalayan bantosan antrian otomatis dina hateup cafe lokal anu caket sareng bagian dagang tempat ieu tempat anu gampang.

Lawas Givi lalaunan, kénging, ngadeukeutan pub. Tatangga anu ningal anjeunna ngaluungkeun anjeunna sareng ngajak anjeunna ramah ka méja na. Lawas Givi henteu nengetan, saolah-olah balik, sareng, péngkolan irungna, calik dina méja gratis. Pelayan umur yuswa gajih angkat ka anjeunna ngaluncat.

— Sareng naon, bapa, wah wah, kumaha kasehatan anjeun?

— Anu buta, atanapi naon-naon, kuring henteu ningali hirup!!

— Naon anu parantos sumping?

— Devour. Ngadenge ngagagas si aki. — Hehehehe?!

Pelayan pertengahan umur anu greasy melong Givi lami ngasuhkeun halis naékna.

— Pasihan abdi barbecue, leres?! Tina sapertos kitu, ti daging séhat, anu mangrupikeun domba anu séhat. Bersih potong sareng péso… kebab séhat. — nonjol panon kénca, sareng ngepiskeun anu leres, angkat jari ramo Givi.

palayan éta ngungsi. Terus kana pager hateupna ngamimitian. Sadaya sémah sareng kafe sami sumebar di mana. Lawas Givi waé teras-terusan nunggu pesenan na. Pelor anu nyasarkeun topi sareng nyungkeun taneuh. Givi henteu ngalih dina akar kumis Budenovsky. Sakedap engké, prajurit Rusia nuju macét di warnét.

Kami nyandak kulit sulap sareng kebabs atah sareng goreng. Kami henteu peryogi artos. Saatos diketik sadaya anu kedah dimungkinkeun, urang pensiunan jauh. Givi ngantosan.

Ningali yén para prajurit najis, pengunjung sareng kafe naék tina sudut sareng masing-masing nyandak tugasna, ngajemput pélor tina handapeun létah aranjeunna sareng ngaluarkeun potongan huntu di lantai.

Pelayan gajihna parantos mawa barbecue ka anu ditunggu-tunggu. Anjeunna nempatkeun dulang di hareupeun irung Givi dina méja sareng dina karéta anak anu gajih ti otoritas lokal, digelar — «Héy, heuh?!». Akina Givi teras-terasan nangkep barbecue sareng huntu logam konéng, nyekep daging anu digoréng sentral. Pelayan taliti ngajlengkeun kana burit, giliran ngaluarkeun tuur. Givi ditarik tonggongna sakaligus. Daging hungkul diulur. Anjeunna ditarik, ngegel waosna — dua. Tukang lorong éta lolos tina panangan sareng nyebatna anu lami dina pameunteu, nyésakeun corétan gajih dina pipina sareng cincin tina tomat anu digoréng dina ujung snub-nosed, kabilaan Kaukasian, irung. Anjeunna ditarik deui katilu kalina, sareng tangan pikunna gemet. Sareng…

— Naon jinis daging, karét, wai?! — ngabeledug dihormati jeosan Givi.

— Hei, bapa, wai, ram hotel séhat, anjeunna dicentok jukut di gunung! Nyentak hawa seger, huh?! jeung hirup saratus dua belas taun.

Givi gementar ngalungkeun barbecue dina méja.

— Eh, leres, kuring terang guyon ieu nalika anjeun ngagaduhan ramana anjeun dina proyék, leres?! — Anjeunna bangun sareng, tong hilap makeshift tiwu hanyut ku knots rusak, angkat sasarengan.

Wilujeng sonten wengi!!!

Tapi kami, kahareupna mabok, sareng thumped, sareng janten pertarungan, tapi kumaha upami henteu, Kami Angkatan Udara Airborne? Sareng isuk-isuk kami calik pikeun neraskeun sésana sareng ngantosan perjalanan salajengna dina lip…

Isuk-isuk na dinten anu goréng…

catetan 9

Leumpang

Budak Venadevich, tilas kolégél pulisi, ayeuna pimpinan kajahatan ngerjakeun kana toko anu tiis sareng mésér botol liter vodka, jajanan tiis, bir tiis sareng mundur kaluar ti toko cool. Ngadeukeutan jip kerja anu keren, anjeunna diblokir tina alarm anu keren sareng …, émut yén anjeunna hilap mésér roko keren.

— Nya, spruce murag. — Anjeunna marah sareng, ngalungkeun sadayana dina burit mobil, gancang mutuskeun pikeun ngajalankeun anjeunna ka toko pikeun nikotin sareng henteu ngajantenkeun pentingna pikeun alarem. — Eh, naon, langsung tanpa antrian sareng meser?! Usaha Menit.. — anjeunna pikir, tapi tétéla yén sababaraha klién mayar kanggo sajumlah ageung produk pikeun pésta perusahaan sareng kedah ngantosan sapuluh menit. Pendaptaran artos sibuk.

Nalika kaluar, nya tiis. Nalika inditna, jip tiis na ku alarm anu asik, kalayan vodka anu asik, jajanan tiis, bir anu énggal.

— Ganjil, dhemit, khe.. — Slaveri Venadevich mutung sareng, terang hurung rokok, nyebat pulisi patalimarga ngeunaan ngabajak ka sobatna, Kolonél.

Dua jam ti harita, jip kapanggih teu jauh di palataran: di jero mayit hiji pamuda sareng satengah liter tina vodka, hiji bukaan bir sareng jajan anu ampir didahar. Lima méter tina jip tempatna mayit kadua Khachik langkung lami.

Aranjeunna ngaitikeun sadayana kana produk anu dicandak sareng dihukum sutradara toko éta, aranjeunna nyebatkeun putrana, saurang murid murid umur tujuh belas taun. Slaveri Venadevich nyalira mayar kanggo maling pamakaman, kaluar tina nurani anu séhat, anu disapirkeun mastakana saminggu dina tong sampah. Aranjeunna nyayogikeun téknisi pikeun adegan sareng ngungsi, ningali pulisi sareng raos sieun teu aman pisan.

Tilas tukang bébak di bumi bom netep sareng demi sadayana aranjeunna mimiti ngetok ka sadayana, kalebet kuring, anu kuring terasna digentos ku administrasi «panyumputan wengi» sareng lekasan di jalan.

Kuring nguriling kota sareng teu terang naon anu kedah dilakukeun, kuring hoyong tuang sareng nginum, bobo sareng nyerat, poop sareng ceurik, kentut sareng nyegrek.

— Nya, pasihkeun apan paspor, padamelan sareng perumahan!! — burst kana pikiran kuring. Sareng sawa bumi ditaros pikeun anu sanés. — Ayeuna, éta panas, daging sareng seueur deui…

— Buang maok!! — sora batinna dipotong sapertos arit.

— No. Abdi sanés demokrasi Rusia, tapi lalaki Soviét. Pikiran kuring dibentuk dina rohangan pasca-Soviét, nalika seuseueurna henteu ngan ukur terang kumaha maok, tapi ngan saukur masihan sareng ngabagi potongan roti terakhir, sapertos Yesus, sadar nyeri batur sareng henteu ngartos. Aranjeunna salempang deui, jalma anu ayeuna jadi oligark sareng demokrasi, anu moal mendakan salju dina usum tiris, nyandak aranjeunna tina jalma biasa. Wakil anu ka tukang pidana memang tiis bahkan heroik, sabab nyarios, anu lami kabudut. Tapi upami jalma mangrupikeun pemberontak, maka anjeunna langkung bahaya sareng kejam tibatan pickpockets biasa saratus sakali. Éta sanés urang asing anu ngarusak nagara urang, sareng sanés urang — hungkul, tapi maling-maling ieu hukum — timbalan nagara Duma. Sareng sadayana parantos robih hungkul nalika tilas pejabat resmi Soviét dipiceun bahkan upami anjeunna sanés komunis, anjeunna mangrupikeun maling dina waktos éta. Sareng ayeuna aranjeunna nuju ngan saukur hirup dina méwah deui-na deui, nyandak kahirupan urang ti urang. Sareng barudakna, teu terang hirup, langsung ka timbalan. Sniff shit pikeun mikir leuwih hadé sareng milih inovasi. Sareng kami, anu biasa pikeun aranjeunna mangrupikeun serangga, bahkan sato. Sababaraha jinis prima donna nempuh sadayana éter. Anjeunna muji sareng ditembangkeun ku lagu-laguna. Anjeunna mangrupikeun awéwé anu paling demokratis di nagara urang, anjeunna nikah sareng putra anu teu leres sareng éta sadayana: lakukeun ogé anjeunna laksanakeun. Sareng anu nentang monarki na, nyaéta, langkung saé tibatan lagu sareng sanés dulur dulur Musa, henteu hartosna pormat sapertos Viktor Tsoi, contona, anu dileungitkeun saatos anjeunna nampik gawé bareng anjeunna. Sareng ieu tiasa dina sadaya bunderan kakuatan. Démokrasi kami tibalik démokrasi Kulon, sareng janten standar hirup béda: urang gaduh telat sareng aranjeunna ngagaduhan Kaif. Amérika ngahijikeun demokratis kalayan kajujuran, tapi sareng urang Rusia, ieu dipikahartos salaku maling sareng banditry. Sareng deui kuring ngagaduhan., Wah, euweuh, henteu di mimiti. Pasar di leuweung éta gampang, aranjeunna henteu gaduh hukum. Na di dieu?! Hal utama nyaéta tetep tenang. Anjeun ngagolakkeun — utopia, saraf masih diperyogikeun… Tapi naha sadayana bosen nya?! Moro téh ngan saukur aya masalah. Upami jalma ngalawan raja, maka ieu henteu deui nagri, tapi tong di tempat aranjeunna kapaksa aya, henteu cicing. Tapi jam mimiti dina nyusun ulang sadar dina susah, sareng nalika anjeun parantos ngartos naon anu aya di payuneun, maka hirup henteu pikaresepeun sareng anjeun hirup tanpa mikir kumaha isukan. Kahirupan tanpa tujuan. Ku alatan éta, para nonoman ayeuna bakal ngarusak nagara lengkep… Dua minggu angkat ti mimiti ngagagas, sareng deui kuring sosialisasi neda. Sareng ti saprak ayeuna, kuring moal genah…

Nevsky Prospect mangrupikeun jantung St. Petersburg. Ti Alexander Nevsky Square ka Pustaka Menara Déklarasi; ti Mercusuar nepi ka Hermitage. Sakumaha seueur anu katingali: juggler, sareng tukang akrobat, sareng copét, pangemis, sareng tukang sedut sareng tukang tipu. Sareng dianggo didinya. Sareng pameunteuna anu séhat-séhat. Tangtosna, wisatawan kanyataanna mangrupikeun jalan. Tingali, lalaki anu dikerjakeun ku McDonald sareng sekop na bengkok, nyaéta, kalayan dompét. Sareng kuring ningali kumaha hiji jalma datang ka anjeunna kalayan tampilan terang-terang sarkastik.

— Hei adi,.. hebat! — anjeunna nyapa jago.

— Leres, séhat, alhamdulillah!

— Nya, naha hirup normal? Ka allah? Gusti moal masihan telek ngeunaan anjeun. Pondokna, — sumping dugi ka jelema anu ketat pikeun mamat, nyetir sekop, upami henteu, kuring bakal maéhan anjeunna sapertos anjing. Candak tagihanana, tutup shovel teras lebet kana saku anjeun… Sareng ayeuna, angkat. Entong hilap; Gusti paréntah parantos ngabagi.

— Kumaha anjeun bakal ngalaporkeun ka Allah?

— Sareng kuring ngaku saacan pupus sareng kuring masih bakal nyiksa anjeun di surga. Hahaha

Teras kuring sumping sareng tanpa ngécékeun bodo anu di bogey. Anjeunna ngasupan napas sareng, nyobian nolak, ngempelkeun nincak pikeun kuring dina hiji leungeun, sareng nangkep dina ati anu sanés. Inuman, éta ati anu lemah.

— Candak artos anjeun, comrade. — Kuring nyarios nyusu sareng neunggeul peso jauh tina bodo.

— Hatur nuhun!!! — anjeunna hatur nuhun kuring, sareng jalmi dina sakedap fana leungiteun sadar sareng maot. Sareng anjeunna tiasa damel dimana waé sareng nguntungkeun nagara sareng masarakat, tapi huru-hara démokrasi di nagara éta janten anjeunna bobo … — Di dieu, nyandak hadiah. — pokes kuring tagihan ménu sareng gancang kabur, ngaluncat kana Lexus na sareng mecat. Tuang gelas sareng dua sosis dina adonan, hatur nuhun ngahemat puluhan rébu sareng buta wé. Tapi pennies kedah disimpen. Enya, di dieu seueur jalma di dieu sareng dulur anu leumpang. Sareng hargana ambek sareng tetep. Ari jalma miskin di nagara, langkung mahal hargana.

Naon eta didieu?! Kuring nangtung sareng nonton anu lain pester passer-by. Kuring ningali jalma-jalma nempel sareng henteu ngagolak, bir nyedot, sareng jalmi anu henteu paduli. Anjeunna naroskeun hiji hal, sareng angkat ka anjeunna langsung.

— Kalayan!!! Ngabantosan roti, masihan artos artos?! — nyebutkeun hiji baramaén misterius.

— Kaluar, comrade Huy!! — guy interposed dina paguneman. — Buang maok, tonggong!! — anjeunna mecat bumim. — Naha anjeun bosen jalma anu teu boga imah?! — Si Nyéréngéh nyéréngéh. Loch narik perhatian ka anjeunna, nalungtik anjeunna sareng nyandak posisi awal na, nyandak bodo pikeun tingkat wargana. Terus manehna. — Ngan ngagaleuh bir sareng anjeun leres-leres teu nginum.

— Leres. anjeunna ngagulung. — Kuring nembé mésér bir, aya saurang: «Pasihan abdi dua rubles?», Nyeuseup, anu sanésna: «bantosan abdi ngantunkeun metro, aranjeunna ngan ngantepkeun abdi ti pulisi.» Naha pulisi gagah urang nyandak artos artos? Sababaraha jenis hérbal, dina TV aranjeunna nyarios sabalikna.

— Hmm enya! — didukung mentega melambung. Anjeunna terus:

— Anjeunna lain nyegat: «bantosan abdi, bro, naroskeun tramp …", anjeun parantos nyeuseup katujuh.. — anjeunna negeskeun.

— The twelfth. — Kuring kéngingkeun jalma anu ngagunakeun téhnik program Neuro-linguistic sareng saran Carnegie.

— Naon? — Henteu ngartos Loch.

— Sareng anjeun dua belas…

— Naha?

— Sareng kusabab urang sorangan bosen hirup ieu, usum tiis, kabingungan di nagara. Parantos nyeri dina jiwa. Kitu aranjeunna mutuskeun pikeun ngatur Organisasi Umum Bebas pikeun Anu Anu Tangguh, pondokna: NOBL! Kami parantos nyéwa kantor sareng seueur ngabantosan sareng perumahan, damel, perjalanan bumi, kusabab kanggo urang dokumen henteu penting. Ieu mangrupikeun pasokan kota paspor sareng FMS. Kejujuran aya dina manah, teu dina keretas. Naon anu anjeun ukurkeun, Gusti bakal nyauran ka anjeun…

Sareng goof ngabuka shovel, sareng tukangeun pulisi na parantos ngabakar si bodo sareng ngantosan di Magarychs. Biasana eta bir sareng shawarma. Tapi kuring henteu tega, kuring henteu hoyong menak éta kantong, kuring henteu sering nyayogikeun ieu, tapi pencét sél tagihan sél leutik dituang sareng ngaharepkeun kamakmuran, sareng hatur nuhun pikeun lalaki sareng gancang ngaleungit…

Fu, anjeunna ninggalkeun pulisi, tapi henteu nyalira. Nalika anjeun pendak, éta anjeun nyalira, sareng anjeun didamel sareng nyéépkeun. Janten kuring tétéla janten tambang sareng angkat ka sababaraha.

— Sareng gajih, meureun, réncang Zyoma, kasép, ningal kumaha anjeun ngagaduhan anjeunna Laz… Sareng kuring nyandak pulisi ka kuring sorangan, ningal éta, aranjeunna diikat kuring?

— Saha anjeun? — sieun nanya ka jelema.

— Kuring sami sareng anjeun, ciwit… wah, pangsa atanapi skim?

— Kami bakal nyumpingan ngeunaan basana, saha éta, anu … — anjeunna ngadukung jalma sareng masihan masihan ka Bistro. Kami angkat sareng calik satengah dinten. Aranjeunna ngajalankeun ka pantai Nudist di Sestroretsk. Srengenge, buzz, dope sareng nyandak nudists di danau pikeun bangsat, sabab di pantai dilarang? Tapi ieu mangrupikeun carita khusus.

Isuk-isuk, artosna diperyogikeun deui, sareng kuring didieu, ningal kana arsitéktur. Kuring nginum bir, nyusut huntu kuring, nyiduh husks sareng ngalalakonkeun rokok anu panjang, opat puluh tilu rubles, dua kali langkung mahal tibatan botol vodka. Haseup kondénsasi naék sareng ngagésér ku angin…

catetan 10

Sareng bumi anu teu aya bumi di pésta

Sareng kuring indit sareng kabogoh, desainer busana anu aktip tanpa tempat tinangtu numutkeun paspor kuring, anu mangrupikeun sadunya Kulon, ka désa taiga di Buturlinovka… In!.. Karajaan bobo, dimana sadaya jalma teu ningali artos sareng satengah bobo impian tina kahirupan anu baheula.

Isuk-isuk kuring gugah, ngoréng kaluar ka buruan sareng anjeun. Nyonya ngarawat mash dina wengi. Baska nyengsikeun sareng tuang tuang di buruan. Hiji hayam tunggal nyauran aranjeunna sareng murag rame. Anu boga imah, bodo, nyandak sareng mimiti ngajak bulu dina bantal tina gantung, nginten yén kasép kanggo motong, anjeunna nyalira maot sareng tanpa ngusir sirahna, dagingna kaku.

Samentara éta, hayam bangun sareng kabur, ngagem bulu na di mana waé, dimana waé, saur manuk ti nongkrong sareng ngadamel botak hiji sisi jauh.

— Hayu urang leumpang di sekitar kampung. — ngasongkeun, dina jaman baheula seru, mezzo-soprano, réréncangan anu nyusup kaluar abdi.

— Atanapi urang bakal ngorondang? — naék ngorondang tina lengkah saterusna ti teras, kuring némbalan sareng sushkim. Heels kuring basi saluareun ambang jero gubug sareng getih ngalir ka sirah, anu nguping kana nyeri. Babaturan ngadegkeun, ngagantung kana nape kuring sareng ninggang irung kuring, sapatu mahal, teras angkat ka luar ti pakarangan. Kuring ngorondang léngkah ka sampéan kuring sareng nyembah saatosna maenkeun imbitna ka toko pikeun vodka.

— Sareng nitrous? Kuring naros, nyéépkeun tina botol alkohol anu dibeli.

— Sareng anjeunna gaduh nini Nyurka, indungna nyikét sareng uyah dugi ka cukup pikeun ngegelkeun perusahaan.

Ngabéréskeun, kami angkat ka otoritas lokal, dulur anu nembe dileupaskeun tina tempat-tempat nyicingan kabebasan sareng gerakan. His pondokna, sapertos seueur, rickety. Saatos ngagulung dina tonggong handap, urang teras ka paranda sareng, tanpa henteu aya bedana, lebet kana gubug. Dina méja diuk cangkéng-panjang, dilucuti, sadayana dina tato, saurang ceking anu digelar Kharya. Tina otot dina awakna, ngan ukur tulang anu katingali.

— Hebat Kharya. — salam ka abdi kalayan henteu bolayaga. Siling katingalina diwangun pikeun hobi sareng kerdil.

— Hebat, upami anjeun henteu guyonan. — tilas anu nembalan némbalan nasally kalayan wilangan waos. Kuring henteu balanja sapertos sobat kuring, nangtung di panto sareng ngantosan uleman. — Diuk, kakara datang.

— Dupi anjeun janten Vodyaru? — naroskeun ka abdi.

— Sareng naon anu aya? naros Kharya.

— Tangtosna, naon pasar, didieu. — Tangkal kuring kasauran kalayan bungah teras nahan dina méja liter tina vodka.

— Nya, hayu urang tuang. — tahanan kasebut nyandak gelembung sareng nyitak éta sareng tuang kana bodo. — datang, calik, tamu palaku, ngadamel diri di bumi. — Anjeunna nyarankeun sareng disodok tina tikoro, teras dikumbah tina bodo. — Haaa!!! anjeunna ngambekan kaluar sareng ngaluarkeun panonna. — Ngan sim kuring, salaku indung, dikubur tina pembuka roti, nganggo bal gulung, sanes barang anu cilaka. Carita caviar hideung. Anjeunna nuju pareng dina tikoro kuring. Anjeun hoyong, naek kana gudang di jero taneuh.

— Diatesis, anjeun nyarios? Kuring terang.

— Naon?? naros Kharya. — saha ieu?

— Ieu mah lemahna, leres sareng henteu disabit. — terangkeun tambang.

— Sareng naon kaajaiban anjeun? — Kuring ogé wani naroskeun ka tahanan.

— Sepi, sepi teu weléh tampi. — ngajaminkeun kuring sareng ngenalkeun juragan kuring ka jas. «Ieu mangrupikeun paman kuring sorangan kalayan hukuman dua puluh taun.»

— Dua puluh lima taun … — dilereskeun Kharya. — Nya, naek di jero taneuh ngora?! Anjeun moal kéngingkeun awéwé anjeun?

— Sareng naon? Abdi tiasa naek. — ngasongkeun tambang.

— Usaha anjeun. ceuk Kharya jeung tuang dirina lain vodka. -Perangkat musna. — sareng kadorong anjeunna ka arah kuring.

— Diuk, madu, kuring licking, sareng anjeun bakal damel wengi.

— Frets. — diwaler abdi.

Kuring naék dina handapeun lantai, cahayana pertandingan sareng kagét; dina rak éta potongan tilu puluh tilu liter kaléng caviar hideung kaléng. Abdi nyandak dua kaléng.

Pas kami nyandak satengah liter ti hiji bodo, kahareupna ogé, janten sepertos chifir, janten dua petugas pulisi ngalebetkeun bumi.

— Adun, Harya? — aranjeunna nyetir. — teu gaduh waktos kanggo nyandogkeun sareng tos bagong ti maling Tradeswoman? Kita Hayu, bungkus, datang sareng kami.

— Naha? — naroskeun ka abdi.

— Pasihan syahadat. Naha anjeun hoyong anjeunna, Vasilisa? — ngasongkeun pulisi anu wani sareng deet.

— Dasar, anjeun tiasa damel kaluar. — Katambah pulisi ceking sareng panjang.

— Tapi kontol anjeun ditebak!! — Kharya anu mabok nyentak, nyandak palu sareng dua kuku kanggo saratus lima puluh miliméter ti windowsill na, ku saurna, anjeunna dipayunkeun aranjeunna ka lantai kayu, tanpa nyandak selopna, henteu kedutan sareng, katingalina, henteu karaos nyeri. Lalaunan getih nyeuseup selop. «Ayeuna ajak kuring, tapi moal nyabak budak awéwé kuring, lamun henteu, anjeun badé angkat kana ember téa… Nah.., Lemah?. Abdi henteu maok bagong; abdi moal ningali abad bakal.

— Leres, anjeun alim, Harya. — Diasud macul.

— Leres, rubuh tina ek, naha éta kejam? — tambah ceking.

— Naha kejem pisan? Kadieu, Palych, pikeun siklik, tegangan na. — ngasongkeun macul. — Ieu henteu jalan, éta henteu jalan.

— In, you fool, Harya!! Ayeuna, Vaska, — anjeunna tos ka tambang. — Pasang tilelep, upami éta lantai na pissed. — péngkolan sareng kénca.

Kharya nyandak tangerang tina jandela sill sareng ditarik kuku deui tanpa aya tegangan, tanpa kantos twisting beungeutna. Dibuka cangkem urang heran.

— Leres, henteu kedah ngikis salira. anjeunna ngajaminkeun urang. -juga.., sukuna kuring masih kentel dina tambang. Tapi scum abu ieu turun langsung. Hahaha!!! — Sareng anjeunna dituangkeun sungut najis, anu mana éta tiasa ningali bit hideung ku orok.

— Mojang, abdi yachting! — réréncangan kuring kajantenan. — buru-buru nyanghareupan, anjeunna gaduh sadayana budak lalaki. Anjeunna wanoja sadayana, tapi indungna henteu ningali lalandian. Anjeunna bahkan ngalahirkeun anjeunna di zona nalika anjeunna ngalayanan istilahna sareng nini kuring pikeun kantong gandum anu aranjeunna maling duaan sadulur kembar. Leres emang?

— Leres, sampah ieu, ngupingkeun, naon anu guyon ti zona kuring bakal nyarioskeun ka anjeun … — Sareng Kharya, tanpa nengetan lalat, teras énggalkeun carita-carita lucu anu lumangsung di panjara.

— Sareng daérah éta kedah nangtung dua jam jam lima puluh lima derajat ibun.

— Sareng naon anu kajantenan? si ibu awéwé naroskeun ka paman.

— … Tah sapertos kieu: dina cek soré, ti saprak teu aya kontraktor.

— Sareng saha éta? Kuring naros, ngaliwat zona di absentia.

— Ieu mangrupikeun tahanan anu masihan pagawéan kanggo tahanan sanés, ngagepokan sareng anu gaduh zona. — terangkeun tambang. Kharya cahayana rokok sareng nyebul haseup haseup.

— … Sakumna daérah tos dibalikkeun. — dituluykeun Kharya. — Teu aya embe ieu sareng sadaya, sareng ibun — dikurangan opat puluh lima. Lampu kalér sareng rushing ti langit. Waktu éta harita kuring kabur ku sampéan, teras nyumput korup, disiksa ku suku kuring.

— Sareng naon, anjeun mendakan ieu? — gangguan kuring.

— Ahhh… Leres, aranjeunna mendakan.., heh.., dina pancuran, bageur, kuring bakal bangsat. Schmuck ieu, taranjang di hareupeun méja-ganti baju dina gondéng shank-na dicentak pareum.

— Hahahaha!!! — Yoy. — Naon, bageur?

— Naon, kunaon? — Nanyakeun tambang.

— Naha, naon?! Dipit dina bip (ass). Di dinya sadayana zona masih meluncur … — Harya masih disamul bodo sareng Ostap sangsara. — Sareng aya guyonan. Kéngingkeun?

— Hayu, hayu, keren! — dirojong tambang.

— Ajaib salah dina wc na wc buta. Ti sadaya gempa, anjeunna ngumpulkeun telek anu teu lega sareng gaya sosis kandel anu katingali hiji-hiji-kawas kuda pikeun lalaki, satengah meter jangkung. Sareng sadaya anu leumpang, katingali sareng teu ngartos saha anu gaduh silat anu lebet sapertos kitu anu anjeunna henteu tiasa hilap, sareng anjeunna monuméntasi dina patung. Pikeun lila anjeunna nangtung di dinya sareng lucu sadaya sémah. Pondokna, aya hiji imah urang sareng aya nanaon anu aya. Nyarioskeun ka abdi langkung saé, kumaha damang, di St Petersburg atanapi di Moskow?!

Urang silih silih paringet sareng mesem.

— Naon anu dicarioskeun!? — Abdi nyarios, dimensi awak: saratus dua puluh lima puluh saratus dua puluh. — Jiga di mana waé: ayeuna panci, sareng énjing tos dileungitkeun.

— Leres aya guyonan oge aya. — Kuring ngageterkeun mesin-geterna, nyaéta kuring, tuang bodo sanés. — ngadangukeun anekdot langkung saé. Éta hartosna yén tukang ngasuh sareng log téh ngadorong ngalawan anu ayeuna, sareng manuk gagak ngudar bangsat tina bangsat tina tangkal sareng nyiksa siksaan anu susah. Anjeunna swam, swam, ningali, gagak calik sareng nyapék. «Pasihan, — nyangka, — kuring bakal sésana» sareng naroskeun ka dirina: — Naon, anu aranjeunna nyarios, anjeun lakukeun feathered? sareng anjeunna: — Kuring? — gagak anu nyengir. — kuring ngaroko ku awi,.. Uuuuiii!!! … Huuuuu.

Beaver: — Jadi naon? Khe, hr.. — anu beaver ngejat tina haseup datang dina arah na.

Gagak: — rurusuhan.., kanggo seneng-seneng sadayana.., sareng kuring hoyong hirup… Ahhahaha!!!

Beaver: — Sareng kumaha ngaroko hiji hal?

Demung: — Leres, tarik sareng tahan, tahan dugi anjeun mabur.. Hoyong nyobian?

Beaver: — Sareng naon, hayu?!

Sareng rame-rame nyebarkeun biruang kolom haseup, sapertos karéta uap. Beaver ngelek éta sareng nahan di jero bayah-Na. Awak rodent anu nganjar lalaunan ka tonggongna, sareng anjeunna mimiti tilelep kana handapeun, ngantepkeun log sareng nyebarkeun suku na. Sanggup ngeusi rasa panasaran nalika lauk nyaput anjeunna sareng ganggang ditambek anjeunna di sapanjang jalan anu nuju dibawa ayeuna. Sareng kumaha anjeunna henteu ngémutan visi sareng kageulisan sapertos kitu sateuacanna. Pikeun kahiji kalina dina hirupna, anjeunna ngirimkeun ka susukan sareng alam.

Dina waktos anu sami, sakitar ngalipetna, Behemoth calik di tebing walungan ieu sareng ngahapus budak naékna. Anjeunna ningali tukang ngompay pompa teras ngarénghap haseup.

Hippopotamus: — Naha anjeun anu berang? — hippo reuwas. — logna aya, tapi ayeuna, sapertos cuci, anjeun pop up?

Beaver: — Aya! Aya!!! Kira-kira ngalipet gagak, awi ngarokok!!!!!!

Hipopotamus: — Dimana??

Beaver: — Aya!!!!! — Dibawa ku arus, beaver saurna.

Hippo museurkeun sareng, ngantunkeun targétna, diulas kana cai.

Saurang gagak calik, ngaroko awi sareng gagang bari calik. Ujug-ujug hippo hiji muncul di hareupeun beak dirina. Sareng gagak dina khianat, langsung di dinya, nyayap jangjangna, muka panonna, sapertos bangkong sareng ngagerit dina sagala cucuk manuk manuk gagak.

Gagak: — Beaver, gempur!!! Di alam, burst?!!!

catetan 11

Ngeunaan Gena

Ngalahirkeun Negro Ivanov. Bohong, éta hartosna dibentur sareng plaintively nguji dokter anu ngalahirkeun ti suku ka dada. Sareng anjeunna terang perkawis éta, sakitar sakitar anjeun sareng mendorong staf sekitarna. Ayeuna damel langkung saé kana awak bayi anu nembus bubuk sareng klorin. Sareng anjeunna henteu bodas.

— Mdaaaa!! — Ngeruk apel Adam, dokter atos ngajegel. — Anjeun, indung sakedik, budak. Sareng hiji cacat dina warna kulit.

Ngusap sirahna, tina taktak ka taktak, katuhu, kenca:

— Oh, ah, ah, ah!! — Madame Madame Ivanova dijepret, dibentur ku morfin médis. -Doctor, duhk! — Kuring ngado’a di Kristus, ngadatangkeun hiji hal? Aduh… Aduh! Naha henteu ngawartosan salaki anjeun?! Anjeunna tukang bandit. Naon, sareng kuring ka Papua New Guinea waé.., Oaya, nyerat skripsi kuring, Wah., Perkawis kelompok lokal di ditu., Leres!! Aduh, tong, nangis!! Sapotong mower ($ 1000), disebutkeun anjeunna rentan, pembunuh tingkat kagenep sareng anu pangluhurna, anjeunna tiasa maéhan kuring buah bunga sareng anjeun, meureun kuring.

— Sareng kuring gaduh kaitanana? — kaget dokter.

— Fuck him, soak, kumaha cuman nginum!!

— Madam, Cicing, anjeun kedah nyalametkeun anjeun, anjeun ngagaduhan sikep handapeun pusar sareng luhureun tuur… Mdaaa.. Sesuatu anu urang bakal nganggap ilmiah. Lena! Helen! — Anjeunna nyebat pelatih ngora, sakola médis lokal., Sareng nami Dandelion.

Dandelion Lena, manténkeun buritna sareng sacara sakedik ngobrolkeun sareng anjeunna sakitar, condong ngalawan dokter.

— Leres, Putin Donald Trump. Abdi parantos…

— Sareng naha anjeun gaduh nami Dandelion?

— Sareng kitu, hehehe — ditutupan ku palem irung panjang mancén beureum, anu ngan ukur dibayar dina set-off, tapi katingali sapertos parawan. -byeu ngetik kuring kapanggih dina kol sareng kuring bungah.

Dokter ningalkeun ka dirina, henteu berkalut, rajah langsing, sareng, ngalambatkeun panon na, ambekan parfum anu jero, rattling bulu mata.

— Wah, nyolong, anjeun bakal angkat ka kamar darurat, naroskeun Pak Ivanov. Anjeun bakal ngawartosan anjeunna nalika anjeunna ngabales yén kalahiran lumangsung dina modeu normal, tapi kusabab hiji mutasi, gen henteu ngagabung, sareng budak hideung dilahirkeun. Naha anjeun kéngingkeun?

— Leres, Pak Komén Putin Donald Trump. — sareng si Eneng bangga ngaleungit kana pantona. Tétéla dina ruangan darurat.

— Sampurasun, sareng saha Mr. Vasil Ivanov?

Anjeunna bangun sareng ngajawab nyaring:

— Kuring!!!!

Anjeunna katingali luhur sareng ka handap, angkat beuheungna dugi ka watesna, otot-otot na masal, hususna sakitar taktak sareng beuheung na sieun, muka panon, sungut sareng liang irung. Saatos anjeunna mundur teras uih deui ka dokter.

— Abdi, Pak. Putin Donald Trump, sieun. Anjeunna gedé, kuat sareng belet. — Sareng sobat pait. Dokter nyandak gaun gaun baju na sareng ngusap matana, ngebur kandel, duka siga jél dina beungeutna, sapertos awéwé ngabersihkeun lebu taun anu lami dina jandela. Salaku konfirmasi ieu, anjeunna ogé ngambekan kana sikatna, ngalungkeun lalur sareng nyobian neruskeun parut, tapi Lenochka, ngadorong nyalira, lumpat ka kamar perawatan sareng, nutup ti jero, macét dina sofa. Upami snores babi na henteu kapireng di koridor, maka para sahabatna gering lokal pasti bakal ngejat panto panto, aranjeunna badé ngumbah diri.

Awak Ivanov nangtung kaluar diantawisna anu diperkirakeun, langkung-langkung ogé nginten yén anjeunna aya waé, henteu ngitung beurit anu lami, anu ngegel sudut linoleum dina korsi salajengna, sederhana énténg. Dokter, pikasieuneun ku polah anu diperkirakeun, ribut. Kuring ngira yén sacara teu sengaja anjeunna bakal tumiba dina kaayaan anu panas sareng nyepak beurit dina raray, lumpat tina ruang tunggu.

— Naon anu kudu dilakukeun, naon anu kudu dilakukeun? — Anjeunna ngarobih di jero napasna sareng angkat ka kantorna. -Vo!!! — Diimah turun, teras anjeunna ngangkat telepon ti na sabeulah, nomer telepon telepon nyalametkeun. — Ole, ole… Merkel?.. Ieu kuring, Putin Donald Trump. Dangukeun batur sapagawean, anjeun ngagaduhan sabar pikeun ayeuna?

Theresa Merkel Méi, nyaéta sasama mahasiswa sareng nyambut damel pikeun detox médis lokal.

— Aya.. sareng naon? — naroskeun Theresa Merkel Méi,

— Kirim anjeunna ka kuring pikeun ngumumkeun kalahiran ka dulur. Lajeng kuring bakal mayar.

Dina waktos ayeuna, kuring bobo dina ranjang anu keras sareng siap kaluar. Jujur, kuring énggal-énggal kumaha kuring dibawa ka stasiun anu énggal, tapi kuring parantos nyusun rencanaana nonggeng. Dua puluh menit ti harita kuring diusir ka rumah sakit, tanpa terang ku kuring sorangan. Kuring nyalira katingali langkung ipis ti lahir, sakaligus — henteu paduli (turunan bumi hirup duniawi). Panonna kuring kabonjolan siga bangkong. Dua kutil kulawu tumuwuh dina gado kénca sareng irung. Tina huntu kuring ngan ukur dua tunggul anu rusak sareng opat akar. Epal Adam Adan dibentelkeun dina beuheung-na beuheung, sesa katingali sederhana: sakumpulan tulang kuring cocog dina kantong kulit sareng tulang anu henteu kabagéan palengkepan tempat wisata awak kuring.

Ngagaduhan tip kuring dina korsi, kuring nyoba ngasingkeun silhouette bifurcated tina dokter di hareupeun kuring.

— Sampurasun, Vasya. anjeunna ngabagéakeun kuring.

— Yeah. Kuring némbalan.

— Di dieu, dua ratus gram alkohol murni! — Anjeunna narik gelas ka kuring. — Tapi kedah digarap. Sacara umum, anjeun bakal angkat ka ruang darurat. Anjeun naroskeun Mr. Ivanov. Anjeunna bakal ngawalon: «Kuring!». Saur anjeun: «torojolna sasarengan, tapi kusabab mutasi, gen teu pas, sareng budak hideung dilahirkeun. Naha anjeun ngarti?».

Kuring ngahontal kaca. Dokter ngayakeun anjeunna.

— Nyaah?

— Leres! — gugup atuh tina jiwa kuring, sareng kuring gulped lemes dina gelas. Aranjeunna nempatkeun jubah bodas ka kuring, topi sareng dialungkeun kaluar ti kantor. Saé nya éta kuring tiasa ngeusian gelas. Sareng nunjukkeun panto kamar darurat, ragi lami ngadamel diri.

Kuring indit kaluar sareng naros hiccup.

— Saha ayeuna pendak? Hk.

— Kuring!!! — clanged dina ceuli kuring.

— Dengekeun, bro, torojolna lancar. — ningal anjeunna sapertos menara cai, kuring teraskeun, tapi sirah kuring bosen sareng beuheung kuring teras heuras sareng kuring nurunkeun soca kana pusar na, ngalereskeun sirah kuring. — normal, ik, dialirkeun, ik, ngalahirkeun. Hééh!!! Tapi anjeun bangsat tambang sareng cai, henteu? Lajeng anak kotor lahir, ik, aranjeunna disebut Genoa! Sareng nami kuring nyaéta Vasya. Gaduh éta?

catetan 12

Tilu urang Georgia Saakashvili…

Kuring nyegerkeun, kuring hartosna di pasar, sareng kuring mikir yén Apology mangrupikeun munafik ka Gusti sareng dorongan Jahat, sabab upami anjeun hapunten sakali, éta sapertos cara maok, maehan sareng tindakan anu sami. Urang kedah tobat ngan ukur ka Allah sareng ngandelkeun rahmat-Na, ngan ukur Anjeunna anu ngagaduhan hak ngahampura, sareng jalma ngadoakeun pangampura dina doa, nyaéta: Ampunkeun hutang urang, ogé ku urang ngahampura urang anu ngahutang sareng henteu ngakibatkeun kami ngagoda, tapi nganteurkeun urang ti nu jahat. Kukituna, langkung gampil teu ngalaksanakeun niat jahat supados henteu ngadoakeun Gusti pikeun pangampura. Sareng Apology ka anu gelo mangrupikeun kecanduan narkoba pasip, anu masih dipénta ku Kesadaran Jiwa pikeun ngahaturkeun, sareng ku sabab éta alesan éta. — Kuring panginten sareng mimiti émut naon anu kuring milarian sareng naon anu kuring peryogikeun. Anjeunna lirén, ningalkeun — patani koléktif koléktif parantos tutup. Seueur anu ngumpulkeun lalaunan rupa-rupa barangna. Kabayang roda nyandak kareta pinuh dina wadah, sareng kuring nangtung sareng émut alesan ayana kuring di dieu. Seueur pikiran kuring dugi ka pikiran, ngan pas aya pulpén teu aya. Sareng waktos ieu, pamikiran kuring kumaha kuda bakal ngagancangkeun kana mahluk, sareng saha anu terang upami kuring bakal émut deui, tempat di kantor kuring, pikeun ngalereskeun aranjeunna kalanggengan, sareng ayeuna kuring émut lain… kuring émut sareng mimiti milarian dina laju anu anjeun peryogikeun, kusabab pasarna nutup, sareng sateuacan kuring henteu tiasa didatangan deui kusabab padamelan anu ku kuring karep ku karep. Kuring ningali, Georgia munggaran anu nangtung di tukangeun lokét, di payuneun téh tong sareng prasasti dina éta: «lauk hirup!» Kuring angkat ka anjeunna sareng naros. Kota urang leutik sareng aya hubunganana sareng kagiatan profésional, kuring terang ampir unggal warga anu dingaranan nami sareng nami kulawarga. Pondokna, Kuring keur ngala anjeunna namina.

— Sampurasun, Genatsvale! Kuring salam ka anjeunna.

— Cabaret Jeba, Akang! anjeunna ngawaler kalayan bungah.

— Naon, naha anjeun ngical lauk hirup?

— Leres. — kedul anjeunna némbalan. Naha hoream? Sareng kumargi anjeunna nilar abdi, anjeunna teras-terasan nyéwa pamajikan kuring. Kuring melong kana tong sareng naros.

— Sareng naon ngojay sareng beuteung anjeun ka luhur?

— Hush, nyeri teu nyeri. anjeunna ngingetkeun. — Anjeun teu ningali, anjeun saré. Waktos sakedap, sadinten, balapan sapertos saiga di gunung, di cai dina tong. Uing?!

— Nuhun?! — Kuring katingali tong énggal dina tong sareng kuring teras-terasan sirahna dina tonggong. -Fuuu!! Naha anjeunna bau na anjeun siga kitu??

— Naha anjeun bodo?? Nalika anjeun bobo, naon anu anjeun ngadalikeun diri anjeun?? Inditna, ulah repot damel. Sakabeh klienna sieun, patarosan bodo na, sareng intelektual oge?! Wah wah, kadieu … — Givi, anu enggal-enggal mundur mundur ka abdi, teras ngudag.

Abdi langkung maju: jabatan anu kadua di Georgian, ngajual aprikot. Teu aya anu sanés, sadaya anu parantos dicukur.

— Sabaraha aprikot? Kuring nanya.

— Kalima sapuluh rubles, sakilogram! anjeunna ngawaler.

— Dengekeun, anjeun anyar? Kuring henteu kantos ningali anjeun. Kuring naros.

— Adi kuring Givi, pindah kamari.

— Sareng kuring dokter, tingali, katingali rumah sakit? Abdi damel di ditu. Deukeut pasar.

— Kuring ningali.

— Dengekeun, kuring ngan ukur gaduh dua puluh rubles. Beurat dua puluh, punten.

— Héi, anjeun moal ningali, sésa-sésa kilogram. Candak sadayana.

— Leres, kuring badé damel sareng cohabitant ku buru-buru ti pagawéan, upami kuring ngajalankeun ka bumi, kuring bakal telat pikeun kunjungan. Ngajual jam dua puluh?! Punten. Bantosan kuring kaluar, sareng kumaha waé kuring bakal nulungan anjeun kaluar engké.

— Henteu!! — neukteuk kana Georgia anu kadua. — Naon atuh beuratna dua puluh tebe, sareng dimana sésana dimana? Sakilo kilogram dicandak, tapi satengah kilogram henteu. Sakumaha… naon, bakal kuring ngahakan kuring sorangan? Naon abdi, kalde? Inditék otak teu kedah bangsat. Indit, tong ganggu… Uryuk, Uryuk! Apikot lemak seger!!! — Henteu perhatikeun dokter, anjeunna ngawitan ngagorowok Georgians di pasar kosong. Dokter ngadeg sareng nyarios sateuacan angkat.

— Nya harita. Anjeun bakal sumping ka rumah sakit. «Sareng kuring, dokter sedih, lumampah, émut sadayana.» — Nyita diri anjeun, pelit…

Sareng pasti. Poé isukna, basa Georgia anu kadua ieu, anu henteu ngajual aprikot anu terakhir kilogram, tuang anjeunna henteu dipasihan sareng diracun. Anjeunna sumping ka kuring — dokter anu henteu betah cicing, nyéwa kamar di kota ieu, sareng kuring ngagaduhan diploma dokter dina petikan Moscow kalayan nami «Okhotny Ryad». Tapi kanyataan yén urang anu henteu boga bumi leres-leres. Dimana aya wabah, urang cicing di dinya, dimana perang ogé dimana kuring badé damel di dinya, kusabab kuring mangrupikeun turunan bencana hirup duniawi! Janten abdi kéngingkeun di propinsi ieu pikeun gaji anu lumayan. Sareng sertifikasi henteu cék. Saha anu bakal sumping di dieu, sareng kanyaho dina Internét ngalayani, ngan ulah males pisan, utamina prinsip konsultasi ngabantosan. Di mana waé aya bawahan anu tuang anjing ieu sareng nyiapkeun kanggo pensiun. Aranjeunna teras mutuskeun hal utama… Sacara umum, Georgian anu kadua ieu pinned kuring sareng ngahudangkeun kuring kalayan sambel panto, saatos sabtu minggu ribut hujan.

— Kadieu, calik!! — tanpa ngangkat panon kuring, kuring ngusulkeun. — Naon anu anjeun ngawadul?

— er, Dokter, beuteungna bengkak, éta nyeri. Hah?!

— Jalur kana cangkéng. — Kuring kahartos sareng terang saha anu sumping ka kuring, tapi henteu masihan pandangan. Anjeunna ngadeukeutan anjeunna salaku muhrim sareng ngupingkeun beuteung buluanna.

Hiji hal anu digaruk sareng hummed dina lebet highlander.

— Mdaaaa … — Kuring tarik, panginten, nyusup raray sareng saur. — Eh, sayang, naon anu anjeun tuang?

— Uryuk. Sigana mah poho ka nyeuseuh. — urang Georgia ngajerit dina nyeri.

— Anjeun terang, aprikot dasarna teu aya hubunganana sareng. Anjeun gaduh diatesis.

— Naon?

— Sacara umum, anjeun hamil.

— naon anjeun?? anjeunna exploded. — Naon anu hamil???? Hei, anjeun éta dokter kamari, kuring kenal anjeun!! Anjeun males dendam!!!

— Henteu, naon anjeun. Sadaya gejala ngagabungkeun kana diagnosis tunggal, nepi ka kakandungan.

— Naon gejala anu sanés, kakandungan?! Heh wah wah, anjeun angkat. Abdi badé angkat dokter sanés. Anjeun nyandak dendam ka kuring pikeun aprikot. — sareng, ngaluncat bangga, lumampah. Kuring nyikik, sareng nyikik di kuring nyalira, sareng ngajemput hape, nomer nomer klinik kadua.

— Alle, Seryoga. Konéng Salju? — anjeunna ogé jalma anu teu padumukan, tapi anjeunna diajar di Perpustakaan Umum St. Petersburg sareng terang langkung ti kuring, beuki anjeunna, teu siga kuring, cicing di ruang operasi, salian «tempat panyalindungan wengi» sareng gudang bumi, dimana anjeunna resep nanyakeun patarosan bodo. Chukchi, barina ogé, di Afrika, Chukchi. Sareng anjeunna, anjeunna nempuh kalungguhan kepala jabatan terapi sareng, sapertos abdi, ahli terapi. — Héy, Seryoga, Gomiashvili bakal datang ka anjeun ayeuna, sareng karacunan peujit. Ngabejaan anjeunna yén anjeunna hamil.

— Naha anjeun yakin?

— Naon bedana kanggo anjeun, sebutkeun éta!

— Oke.

— Sakumaha, upami henteu apricot ieu katangkep di Rusia urang, kami henteu dianggap para dokter sadayana pikeun jalma…

— Hei, kuring bakal ngalakukeun éta, bro. — Sareng réngsé.

Aya saurang Georgian anu kadua di pasar aya hanjelu-sedih sareng nangis. Hiji jalma Georgia anu nyampeurkeun anjeunna, alit sareng ngabébaskeun kartu kartu tungku.

— Hei Givi, naon anu hanjelu?? Hayu urang ka titik (burit) kalayan pertandingan?!

— Hei wah wah, tinggalkeun kuring sorangan, hehehehe!! Tingali beuteung? Cukup parantos diulinkeun. Bapa anjeun bakal enggal.

— Eeeeeee?! — anu katilu Georgian kasandung sareng, lirén, katingali pamanna…

catetan 13

Hapunten, punten ngawula kanggo roti.

Sareng usum tiris tiris éta, sateuacan ulang taun St Petersburg, dina wengi salami St Nicholas the Wonderworker, penjaga sadaya perampokan sareng tempat anu teu boga bumi, teras éta sadayana Orthodox nyiapkeun gareja, sareng naon pikiran anu dibawa ku aranjeunna usaha sorangan. Kuring henteu tiasa ngabébaskeun diri tina Déwi Lenin, anu parantos pimpinan parantos berjuang sareng sadaya budak leutik sareng budak ngora kuring, teras kuring réngsé sakola, janten perestroika, sareng jinisna, Sareng déwa diwangun deui ti Lenin ka Yesus, anjeun hoyong Yéhuwa, sareng anjeun hoyong Allah, Krsna, Kuring bakal, moal meunang… Milih anu anjeun resep atanapi anu dipikaresepana?! Sareng Komunis, anu ngagaduhan kabeneran yén teu aya Tuhan, mimiti percanten masing-masing. Fashionable, sareng pamilih sapertos. Kiamat, sajajar sareng dunya, mahluk luar angkasa, pondokna, bubuk sareng bubuk uteuk urang, supados henteu murka sareng henteu nyauran tuangeun. Ngarobih sadayana. Sareng Iman anu cangcaya sareng kanyaho, sareng fanatikisme mangrupikeun pont sateuacanna. Sakumaha ceuk Orthodox: Orthodox sanes Kristen, tapi Alahakbar kedah maéhan sadayana. Pondokna, karya Gusti, ieu mangrupikeun masalah pribadi. Urang calik di Leav Lavra, dina usum tiis kuring sieun sareng cobian ngalembereh seuneu tina bal beku anu dibéda ku para wiku dina dinten kritis, sareng aranjeunna gaduh pamanasan di kota. Sareng naha ngalelepkeun? Teras teras, raoseun panas. Dina kahirupan anu teu boga bumi, tuangeun anu panas pisan kirang dina usum tiis. Sosis, kadaharan genah sareng tuangeun gancang sanésna parantos lami pikaboseneun. Tapi hal utama nyaéta payun. Ti harita Lech sumping, digelar Humanoid. Kapulisian kabupaten diidinan anjeunna ngaroko nalika anjeunna yuswa dua belas taun, sakumaha ibuna parantos kabur.

— Pertumbuhan henteu kaluar, ngarah ngaroko. cenah ka Humanoid, anu reueus pisan nalika tatanan komunis dina jaman Soviét. Anjeunna ditajong kaluar ti kost pasantren kusabab moralna diperkosa ku guruna, anjeunna teras kaluar. Ngan ceuk:

— Kuring bakal maéhan upami anjeun henteu masihan!! — Anjeunna masrahkeun kasieun hirupna. Sanaos anjeunna langkung jangkung dua, waos éta tilu langkung alit tibatan kuda.

— Tah, naha anjeun nginum alkohol? Kuring naros.

— Yeah. anjeunna ngawaler teras calik dina seuneu, anu bieu pisan ngaduruk, tapi. Tarzan sakali deui ngabuktikeun julukan na. Leungit, abdi nyungkeun log beku ieu. Anjeunna mangrupikeun tahanan, salapan belas taun dipenjara di tukangeunana, ditinggalkeun di Sovdep, sareng angkat kana démokrasi, aranjeunna nyerat anjeunna kaluar ti gubu sareng ngabantosan indungna ngabersihan, pas aranjeunna dijual susun tempat anjeunna dewasa sareng cicing di sadayana kahirupan ka zona. Anjeunna tiis, janten maling, sareng dibébaskeun salaku baramaen, tapi ku pandangan anjeunna henteu nyarios kitu. Anjeunna dirobih janten pengusaha profesor, bahkan ngagem gelas anu cocog, sareng nyumput tato dina leungeunna nganggo sarung tangan kulit sareng henteu ngagaleuh nanaon, Gusti ngagaduhan sadayana. Anjeunna cicing di jalan sareng nempatkeun sadaya artos anu ditampi ku nasibana narajang kana hostel. Janten anjeunna mangrupikeun bodo anu sensual sareng rengking bisnis pikaresep tinimbang perkelahian.

Vika, hiji-hijina bumina awéwé diantara urang, anom sareng parantos ngabareuhan nginum metan sapopoé. Anjeunna biasa cicing di Estonia, dina kulawarga anu beunghar anu mulya. Saatos anjeunna suksés nikah sareng ngalih ka pamanna sareng salakina di Pskov, di mana salakina maéhan pamanna, sareng aranjeunna dijual pondokna, tapi anjeunna henteu nampi artos teras angkat kana St Petersburg. Kuring dugi dina usum panas sareng neraskeun kahartos, tapi diskriminasi nasional salamet ka anjeunna tina panel, sareng anjeunna gabung ka Tarzan. Anjeunna nginum sareng kaleungitan presentasi na. Leres, anjeunna masih dibere jasa, tapi para klien mabok pisan, teras ukur satengah dolar sareng teu aya deui.

Dima, unsur sabeulah group urang ngagem, didorong — Churka.

Anjeunna katingalna sapertos daging haseup, kéngingkeun artos sakedik di gereja-gereja. Kuring indit sareng kantong ransel sareng nyarios yén anjeunna hoyong angkat ka Kazakhstan. Sareng ieu parantos kajantenan dua belas taun. Anjeunna nyalira satengah artos nyalira, sareng satengah asrama.

Sareng seueur deui ngeunaan Lyokha. Lyokha mangrupikeun moron dina file médis sarta anjeunna ngagem bisu: jaket ivy hideung di daérah siku dikepung dina lapisan laut sareng lapisan abu-abu hampang katingali, anu ngahina penampilan na pikeun kaayaan hiji charomyga. Hat na témbok hépi katingalina siga gerilya. Sadaya anu leungit nyaéta pita beureum dina visor sapertos gerilya, tapi diganti ku bintik-bintik cet biru. Anjeunna ogé katingali dina ramo panangan sareng pipi, anu anjeunna karah nalika cet acan na garing. Sareng anjeunna kéngingkeun kotor wengi énjing, nalika kami tepang anjeunna di subway. Anjeunna ngajelaskeun ieu ku kanyataan yén penjaga sareng metro parantos naroskeun anjeunna cet cet lapis deukeut tangkal jalan, diatur dina Hawa Taun Anyar salebetna lima puluh rubles. Tapi anjeunna sapuk kana perusahaan ieu, tapi henteu sikat mendakan sareng Lech nganggo sapatu Sikat, sareng ngerés pipina sabab dicarut, sareng topi na dicengkelkeun nganggo tangan dicét sabab kutu nyepet sirah anu henteu langkung seueur sirah ucing dina diaméterna sareng ieu henteu lucu. Atang, salju badai nyebarkeun tangkal. Tapi Lyokha mangrupikeun moron anu sesah, sareng kecenderungan bio-teroris, langkung pas, nalika anjeunna mendakan artos roti, henteu. Nalika anjeunna ngajerit roti di sapanjang jalan, seueur ngan saukur ngagoréng ngajauhan anjeunna, teras teras, nyekup sakeupeul kutu handapeun pananganna atanapi ti sirahna sareng tempat-tempat sanés, anjeunna ngalontar aranjeunna kaluar, sepi ngajalankeun kana beuheung korban, anu tétéla janten istri rewog. Rusia anyar sareng kabangsaan anu béda. Sareng anjeunna cicingeun seuri, ngipatik aranjeunna salami opat generasi. Éta mangrupikeun Lech. Teras anjeunna nyarankeun yén urang magrib nuju Gereja Nikolaev, tempatna caket Sennaya Square sareng artos nyukur.

Tangtosna, Churka sareng Vika angkat tina usulanana, sababna, ideu kosong. Dima angkat ka Kukuyevo ka sasama negri na, sareng Vika nyusun sebotol anggur nganggo pireu anu Kostya, anu leres-leres tanpa ceuli, aranjeunna motong di Chechnya sareng henteu maéhan anjeunna, tapi éta carita sanésna.

Saatos tuang di cai panas anu tiis anu diasakan dina hawa seger sareng di tengah metropolis, sareng nginum éta ku alkohol, kami teraskeun usaha sapertos palebah. Aya artos dina kereta api bawah tanah na urang kedah ngaluncat kana halangan. Lyokha, henteu beunghar ku kamekaran, kalem diturutan handapeun turnstile, condong saeutik. Tarzan ngorondang pager dina palabuhan, sareng kuring, kalayan saratus tilu belas kilogram kuring, ngaliwat turnstile, nempel dina palangkit anu lebar ka mahasiswa anu langsing tipis, atanapi anu langkung gondang pikeun pengan elastisna, saéngga murag kana rohangan pindah sareng léngkah horisontal. Si mojang nyentak lembut nalika kuring nyorongna langkung keras ku «obeng» kuring, hapunten sareng lumpat, leungit di balaréa. Turun dina lobi subway urang patepung. Saatos ngantosan karéta, urang pencét kana gerbong anu pinuh ku rengat sareng…

Tarzan ngagorowok dina sakabeh mobil ti tungtung anu sanés:

— Bangun nalika sumping!!! — naek kana korsi sareng entong dialungkeun ka juru tulis sareng pengurus lenggah. Obmateril aranjeunna teras angkat. Jalma cicingeun sareng sabar ambek. Leres, dua urang anom hoyong ngubaran melon, tapi hiji diantarana ditutup panonna sakedap sareng ngagantung dipencet ku balaréa. Ngan éta Tarzan parantos kulawarga sababaraha taun di zona sareng tilas biarawan Tibét, ahli seni beladiri.

Kana dugi ka Sennaya Square, urang bergegas ka eskalator. Aya anu lumpat di tonggong, ditajong Tarzan dina coccyx sareng kabur, ngabuktikeun yén St. Petersburgers, anu henteu disabit-gugatan, henteu fagots pisan, masih aya pahlawan Neva sareng ngan teu nyerah. Tarzan, sanaos lokal, cicingeun anjeunna diawaskeun.

Naékna dina eskalator, kalayan henteu kedah dilakukeun, Tarzan teraskeun nyusun Humanoid sapertos anjing. Anjeunna nyerep, sakedik, sareng, nolak, duka.

— Eureun éta, Tarzan! — ngabenerkeun hat na, Lech ngumbar. — parantos!!

Tarzan samentawis lirén, sareng Humanoid, ngamangpaatkeun waktos éta, ngahudangkeun topi anjeunna nyalira sareng nyalira, mimiti ngadadak kutu sacara umum. Tarzan henteu resep ieu, ogé pejalan kaki anu nangtung sareng ngagulung dina eskalator.

— Naon anjeun, sapi, aib ka urang?? anjeunna ngagorowok di sasarap subway sareng teras ngocok Humanoid. Lyokha teu tiasa tahan sareng ngadorong «arnab monyét», anjeunna nempuh sareng murag dina gusti na, mendesak panumpang anu polos. Tina sisi rugi riungan rame ngiring. Kusabab Tarzan, sadayana anu ngadeg di sisi katuhu, teras di kénca, mimiti murag. Sareng ngeureunkeun ku ménéjer eskalator anu disalametkeun tina luka, tapi ningkatkeun kakuatan ragrag. Sakabéh mal anu parantos katingal di handap ieu.

Ti subway kami ditolak, sareng Tarzan nganggo sakedik.

— Nya, dimana anjeun kushu-wushu? tanya Humanoid. — naon, schmuck, ngagaduhan kitu?

— Cicing, haram jadah. — Hérar Tarzan, nerapkeun salju kana panon. — Langkung saé kéngingkeun port.

— Pecinta, nyaéta garéja jauh? Kuring naros.

— Kaluar. Lampu biru, tingali kubahna? — nunjukkeun Lyokha.

— Tah, ka naraka sareng anjeun nyalira, langkung seueur motongna?! — Abdi terkejut ningali jarak urang ka dirina, sakumaha ka Beijing.

— Euweuh, anjeun kedah nyandak kareta ti murangkalih, sareng freak bakal nyandak anjeun. — pinned Tarzan.

— Anjeun daérah sorangan!! — Lech direntok kukituna ngabalukarkeun karusuhan Tarzan.

— Naha anjeun masih keneh? Naha anjeun ngagaleuh anggur?

— Sareng naon?! tanya Humanoid, nonjol panonna beurit saeutikna.

— Di burit anjeun! Leungeun, anjing hanyir!! — maréntahkeun Tarzan.

— Naon anu anjeun ngagerit?! — tersinggung Lyokha.

Jujur, upami kuring gaduh artos, kuring bakal masihan ka anjeunna, tapi sapertos kitu ngan ukur diawaskeun dina Humanoid. Anjeunna sok kagungan artos. Ngan anjeunna panginten yén urang henteu terang, sareng urang ngira yén urang terang, saprak urang teras nangtung di payuneun anjeunna.

Saatos nginum botol port, Lech nyabak sareng diudag. Kalebet jalan kana trotoar lempeng, kami henteu deui hariwang.

— isin! — urang nguping sora anu lami, lami. Ngahurungkeun sareng ningal Lech nangtung, anu ngan ukur nyerat di tengah trotoar, henteu nengetan kana anu ngalangkungan. Sareng ngan nini ipis kuno anu ngadamel catetan ka anjeunna. Anjeunna diréaksikeun béda-béda. Anjeunna ditarik opener Soviét anu tugas sareng tanpa nyumput éra, sareng tanpa lirén pikeun ngosongkeun éta, dicandak ku kerah sareng nambut opener.

— Abdi pasihkeun panon anjeun ayeuna.

— Lyoha, rem. Naha anjeun bodo? — urang lirén anjeunna.

— Sareng anjeun sareng anjeunna?! Anjeun kedah némbak!! — kabur ti pawon anu gagah tina Humanoid, awéwé lami ngajerit, kabur.

— Perlu némbak anjeun. — sareng kami nyekup Lyokha ku kelek sareng dibangkitkeun sakitar lima meter, ngalungkeun anjeunna ka snowdrift pikeun niaga. Saatos ngaroko, urang teruskeun.

Sanggeus nyebarkeun paminta gipsi sareng awéwé lami di gareja, urang nempatkeun Leha kalayan topi na di lawang kana emper, sareng kami angkat, sakumaha anjeunna parantos nyarios, ka Bait Allah pikeun neneda ka Allah, ku sabab éta bakal langkung seueur. Anjeunna percanten, sareng urang ngalakukeun dosa. Kami lebet lebet sareng calik dina bangku saré. Éta bertindak haneut.

Kuring henteu weruh sabaraha urang overslept, tapi Lech ngahudangkeun urang taliti.

— Stasyan, Tarzana!

— Jauh ti kuring, Setan!!

catetan 14

Bawah tanah di jero taneuh

— Sumangga? Dupi halaman ieu angkat?

— cilaka, aya kolam renang.

— Nya.., sareng mobil sakitar.

— Anjeun, Dan bazaar, yén aya tempatna?

— Muuu. — saur Denis. — ngantosan, hah?! Aya!.. bawah tanah!!. Kuring cicing di dinya genep bulan!!!

Kami ngancik ka anjeunna.

Sanggeus turun ngaliwatan kardus turun léngkah-léngkah tina ruangan basement, ti palih kénca urang ningali jamb sareng sapertilu tina panto nongkrong di dinya, katingalina, lawang ka ruang paling bawah.

— Candakna!! Kuring ngagorowok ka Gipsi. Anjeunna kasohor ngagulingkeun anjeunna, palebah ragrag kalayan ngagaur. Géméd ngaléngkah ka jero panto.

— Oh-boy, tapi telanjang ngambang di dieu?! — gypsies sieun sareng, nyusut dina cai, sumping ka kami ogé.

— Naon deui, lambung? — naros ka Dan.

— Kadieu sareng di Pulo Jawa urang gaduh inuman. Cahaya ragrag tina pambukaan sareng teu aya ogé. (Nyaéta, pulisi). — Kuring mutuskeun sareng nyandak botol port. Muka éta di bunderan nganggo huntu kuring, kuring masihan ka réréncangan. Abdi hoyong dicatet yén ngan komunis, pulisi, jalma militér sareng asal anu ngagaduhan hak pikeun saleresna nyebat-nyebat «komrade!», Kusabab ieu, ngabuang tilu anu kahiji, jalma anu teu boga bumi ngan ukur strata sosial ti masarakat anu parantos ngahontal komunisme. Sareng naon: hal-hal gratis; dahareun di kaléng sampah atanapi nyoco, ogé gratis; perumahan di ruang bawah tanah sareng loteng, gratis deui. Naon anu teu komunisme?! Pondokna, réréncangan kuring nampi tawaran ti kuring kalayan senang. Kuring muka botol port sanés sareng masihan ka Dan sareng anu katilu, ngersakeun, kuring masangkeun kesi. Éta kabingung, teras kuring nyandak kaca anu nganggo sareng ngenalkeun kana pusat riungan.

— Che, diarsir? Tuang?! — Kuring nyéréngéh. Tilu aranjeunna tuang kuring sakaligus deui janten kabingungan, ngabingungkeun kuring sacara ati.

— Naon anu anjeun merhatikeun? Saré nginum! Kuring ngasongkeun sareng nginum sagelas. Tiiseun rusak ku karep anu teu kahartos.

— Sareng ieu henteu malah hiji pulo, tapi ieu wh-kumaha-kitu?

— Ass. — Gypsies negeskeun.

— Heuh… henteu, weléh-weléh sonten-saéna-siang,..

— Nya, ogé?

— P-seménanjung, moron. — dilereskeun ku ejekan Dan.

— Yeah. Gypsy, naon anu anjeun lakukeun? — Comrade ngajauhkeun waé.

— Kuz Jabere, Wisnu.

— Sareng di Rusia? Kuring naros.

— Di Rusia henteu tarjamah.

— Tingali, ngusir tiiseun menit sareng ngalambungkeun ramo tina hiji leungeun, Comrade, sareng anu sanésna, nyapit pénis sareng baju, keprésis dina waktos ieu ngasongkeun gelombang ka dirina, nyababkeun sadaya ngambang ngaléngkah. Bunder ditingali dina cai tina kolom dina lérungan ruangan ruangan ruangan bawah tanah, bercahya dina surup lengkep, teras sirah botak anu rame sareng pipa anu ngabareuhan. Sareng sadaya ieu sanés puguh.

— Oh ogé, ka naraka?! — Kaget tanpa gagap Comrade.

— Kaluar ti dieu!! — nangtung Dan sareng gelembung anggur.

— Aduh, mayit!! — Gipsi meluncat sareng tuang botolna, hiji pikeun Ulka, ngaluarkeun kaluar. — Oh-gelut, bisu!! — Anjeunna langkung ajrih sareng digedékeun gelembung.

— Leres, mayit. — Kuring dirojong kalem.

Urang neruskeun booze di tempat séjén.

Saminggu parantos kaliwat. Dina lontar deukeut stasion metro Alexander Nevsky Lavra, Pulisi bubo mendorong, lirén jauh ti kami sareng dua wali kaluar ti dinya sareng pindah ka kami, wah, lambat pisan. Urang nginum dina kolom Hotel Moscow. Kami kagungan pilihan: boh nginum alkohol anu dilebur ku cai suci tina Lavra, tapi tumiba kana kaadilan; atanapi pegat dina arah anu béda, tapi henteu plump sareng henteu nyandak kaayaan aranjeunna ka normal. Kuring sareng sababaraha koménis pindah langkung jauh di sisi sabalikna, nyebarkeun sareng nyebarkeun pandangan balarea.

Aranjeunna nyandak Big Seryoga kalayan panon hideung, anu kacamata panonna katingali sapertos labia. Sareng para sahabatna nginum. Alesanna, sakumaha éta engké ternyata: ngaleupaskeun mayit tina ruangan bawah tanah, dimana urang sateuacanna kantos nyémok. Mayitna, tétéla saatos pamitan kami, teras-terasan nyieun mingguan mingguan, macét kana karya pemanasan utama kalayan diaméter dua ratus milimeter masing-masing, sapasang parah kaku sareng dibungkus dina burlap, sareng orat…

Hiji murid non-lokal, ditajong dina bobo wengi ti asrama mahasiswa, naék ka jero ruangan bawah tanah dina papan tulis dialungkeun ku batur sareng baseuh sukuna sareng ucul dina pipa, sareng gelombang janten ngaganggu. Anu bodo, henteu biasa di lantai kalayan lampu suram, anjeunna mabok murag ka gigir dina pabrik pemanasan sareng direngkak. Caket mayat anu ngambang, bergegas sareng bantosan kana padet. Kaliwat buntut budak na, irung. Mayit mayit. Isuk-isuk, sinar cahya anu teu pati tiasa nyegah si istirahat. Anjeunna nuju nyekel dinten anu teu leungiteun insomnia.

— Di dieu? — ngagoréng Big Seryozha.

— Leres. — jawab Kolonel teh sare pulisi -Fuuu!!, sareng bau naon?!

Tim éta pikeun mecak mayit tina ruangan bawah tanah dina jumlah tilu jelema anu teu aya bumi anu nyumput di panto. Pulisi cahayana teras mimitian ngabahas masalah sapopoé. Gerbong ngadorong ka engké na anggotana ngadeukeutan pulisi. Sareng tim na, ngagem sapatu rawa, lalaunan ngalangkungan respirator kana ruangan bawah tanah, nyaangan jalanna dina lampu hareup. Trinitas indit-jalan milarian teang.

— Di!! Manggihan bagian luhur anu syud luhur!! ngalemang Big. Batur-batur nuju laju. — Ohhh?! Enya, aya mayit sanés.

— Emang? — naros ti jalan.

— Leres, tapi anjeunna hudang.

— Saha?

— Mayit anu kadua, mayitna mayit di sirah.

— Naha henteu dicukur?! tikoro garing sotéh, murid.

— Naha anjeun ngagosok? — pencét Bolshoi. — Kuring sorangan ningali kumaha anjeun nyepetkeun hiberna.

— Kuring panginten anjeunna masih hirup?! — Budak éta bingung.

— Naon?? — ngabeledug Polkan. — Nya, sered nekrofilia ieu!!

— Naha kuring tiasa mikeun wajah? — Ditawarkeun jalmi anu kadua.

— Atanapi anjeunna nuju nyangkut mayit? Sareng kacarios?! — ngasongkeun anu katilu sareng nyauran murangkalih ku kerah beuheung. — Go, pedofile!!

— Henteu pedofil atanapi nekrofilia. — dilereskeun kolonel sareng ngerésot beuheung.

Budak éta mangsuli:

— Pulisi sanés padamel, tapi kaayaan pikiran. Sareng anu bumi henteu aya kaayaan.

— Smart? — kolonel kuadrat. — anjeun bakal ngiringan urang salaku kasangka rajapati sareng bakal calik dugi panalungtikan mangrupikeun. Kana mobil hiji jalma begja ieu.

Samentara éta, di ruangan bawah tanah, jalma anu teu aya bumi nyéred mayit di sabrang cai, anu dina bengkok bray dina pin péngkolan. Mayit mayit hese dilayaran. Gedé dikumpulkeun kakuatan sareng ditarik kanggo sikat. Sikat, kaluar, tetep aya dina tangan Big Seryozha. Anjeunna katingali kana sikat sareng nempatkeun kana sakuna, nyekep rambut mayit sareng seret.

— Antosan Big. — dieureunkeun jalma anu teu paduli kadua. — Kuring bakal unhook. — sareng dinu kana layon ka mayit.

Sanggeus sakedap, mayit némbongan dina pambukaan. Jalma anu teu boga bumi nyungkeun nyeret anjeunna kana beungeut sareng tuang anjeunna. Lalaki buta sareng pulisi nganggo kaméra geuwat mimiti nyandak anjeunna tina sagala sudut, sapertos casting modél. Ujug-ujug fotografer lirén sareng naros.

— Sareng sikat anu leres? anjeunna naros ka sadayana. Jalma-jalma anu teu boga bumi silih tunjukkeun dina kaayaan teu percaya sareng neuteup dina Bolshoi.

— Naha anjeun ningali kuring siga kitu? — anjeunna henteu ngartos.

— Dina saku anjeun. — nginget jalmi anu kadua.

— Naon, dina saku anjeun?

— Leungeun…

— Ahhhh!! — Anjeunna émut sareng ditarik ku sikat anu kaleungitan tina saku teras nempatkeun kana mayit. The casting dituluykeun, tapi jalma anu teu paduli dibéré inuman sareng nyarios yén aranjeunna bakal enggal damel kakuatan. Tarik mayit tina loteng sareng ruang bawah tanah sareng bakal nampi gaji kanggo kieu. Sareng engké dokumén bakal ngawitan disimpen deui…

catetan 15

Dinten dina

Бесплатный фрагмент закончился.
Купите книгу, чтобы продолжить чтение.
электронная
от 200
печатная A5
от 496